Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hírkorcsolya 12.02

2010.12.10. 10:11 - TonyCaviar


  • Ma már nemcsak kortyondi fráterek lötyögtetik a sört a tepsis disznóhúsra - lassan a magyar gasztronómiában is körvonalazódik a sör, mint alapanyag szerepe. Ennek a folyamatnak adott lökést a Gösser sörös ételekre kiírt pályázata, melyben Magyarország 10 legjobb étterme verseng a sörös különdíjért.
    A felhívásra öt étterem reagált azzal, hogy feltettek az étlapjukra egy eredeti sörös fogást. Ebben a versenyben talán Bíró Lajos indult a legnagyobb előnnyel, aki már korábban is gyakran használta a sört, mint alapanyagot. A sör konyhai alapanyagként hagyományosan húsok pácaként vagy sörtészta formájában kerül elő. Bíró Lajos persze az ellenkező irányba indult el: ő a sört egyedi ízként szilárd formába öntötte – fagyit, zabaglionét készített belőle - és összepárosította más hagyományosabb, magyaros ízekkel – hogy a tőle várható szinten meglepje, elképessze és szórakoztassa a közönségét. Így született a „Sörfagyi és sertésláb”, valamint a „Sör zabaglione” – mind a kettő belga barna Grimbergen sörből.
    Folytatás és sörtiramisu-recept a Dining Guide-on >>>
     
  • Ma már egy komoly boros szaklap sem engedheti meg magának, hogy ne pillantson rá néha a szédületes tempóban fejlődő kézműves sör-szcénára. A Winemag összeállította a saját 25-tagú toplistáját is azokból a sörökből, melyek az év során a legjobban ízlett neki. >>>

 

  • A skót Brewdog két vicces tulaja nem ül sokáig tétlenül. A tavalyi évük a világ legerősebb söreinek elkészítésével telt. Idén pedig nekiláttak az infrastruktúra-fejlesztésnek. Pár héttel ezelőtt megnyitották az első Brew Dog–pubot Aberdeenben, és most jött a hír, hogy már megvan a következő kocsma helyszíne – Edinburgh-ban. >>>

 

  • Ha valaki el tudná nekem magyarázni, miről is szól ez a kis trükkfelvétel…
  •  

  • A Discovery Channelen sorozat indult, melyben Amerika neves sörmesterei mutatják be, hogyan készítenek bizonyos söröket, illetve általánosságban is megismerhető az amerikai craft-beer világa. >>>
    Halkan mondom, de elég sok reklám van benne, ha valaki komolyan gondolja, lehet, hogyy inkább itt érdemes próbálkozni (torrent) >>>

 

Címkék: hírkorcsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr202506136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.12.10. 14:11:17

mikor megyünk Aberdeenbe, Brewdog barba?

Crimson 2010.12.10. 14:27:32

A trükkfelvétel szerintem csak arról szól, hogy teletöltötték a kádat jéggel, üvegekből kirakták a szöveget, aztán várták, hogy elolvadjon a jég. Majd mindezt lejátszották visszafelé, gyorsítva. Végül is jópofa.

DeToXXX 2010.12.10. 18:28:28

aztán jól beqrtak :)

Barisnya 2010.12.10. 19:24:35

A fiam is nagykorú már, és az ő jelszava, olyan asszonyt sehol sem talál, aki olyat tudna főzni, mint a Pilsner Urquell. Amerikai sört még nem ittunk, de sörös pecsenyét én is készítettem már. Nem rossz, és kevésbé árt, mint ugyanez mézzel leöntve. Cukorbajosok, inkább sörel főzzetek!
süti beállítások módosítása