Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A Kopaszi gáti Yacht Klubot nem volt könnyű megtalálni, de amikor a parkoló végén megláttuk a kétlábon járó citromot meg a két álrendőrnőt, meg a citrommal teliszórt gyepet, akkor tudtuk, hogy nem mindennapi marketingtámadás áldozatai lettünk.


A Gösser Alkoholmentes Natur Zitrone valójában második hold a magyar radlerkultúra alkonyi egén, mezei fogyasztónak nem világos, hogy a 2%-os sikeres Gösser-radler után mire is jó egy teljesen alkoholmentes (ilyen persze nem létezik, de fogadjuk el) Natur Zitrone piacra dobása. Hiszen az eredetit is lehetett egyfajta alkoholmentesként fogyasztani. Benedek László, a Heineken marketing-igazgatója elismeri, hogy lesz némi kannibalizmus a piacra dobás körül (azaz az új termék a régi közönségét lopja el), de már most úgy fest, hogy az alkoholmentes radler komoly új szeletek tud meghódítani. És az, hogy a két termék közt nincs sok különbség, az, lehet, hogy engem is az alkoholmentes pártjára állítana, hiszen, ha már radler, akkor minek ragaszkodnék ahhoz a kis alkoholhoz? Ha alkoholra vágyom, úgysem radlert iszom, nemigaz? Meg aztán a minapi radler-kotyvasztásunkból is az alkoholmentes radler jött ki győztesen, úgyhogy ebben lehet valami okosság.

A Gösser marketingesei jól mérték fel azt, hogy egy olyan sajtótájékoztató, melyen az érintettek ülnek egy asztal mögött és folyton azt mondogatják, hogy „terméktámogatás”, meg „szinergia”, az nem túl izgi, ezért meghívták a Momentán társulatot, hogy az üres pereceket töltsék ki vicces improvizációval, amit sikeresen meg is valósítottak.

Az alkoholmentes Gösser Zitrone egyébként tovább növeli a hazai fejlesztésű Gösser-termékek sorát, ráadásul, ezúttal az osztrák elvtársak is elismerik a teljesítményt – ezt a terméket átveszi az osztrák Gösser és ott is forgalmazni fogják. 



Az emberközpontú rendezvény végén egy kis fogadás szórakoztatta a sajtó képviselőit, de odáig a szervezők már nem jutottak el, hogy a Gösser Natur Zitronét gasztronómiai szereplőnek kezeljék, és talán nekik van igazuk. Viszont én, ha már elmentem, szívesen összekóstoltam volna az új terméket a Gösser Zitronéval és az alkoholmentes Gösserrel. Ebből a két fajta sörből pont nem hoztak – talán a ’kannibalizáció’ elkerülése végett.
Ja igen, és a citromnak öltözött csajt sajnáltam, de a végén mindenki kapott egy igazi citromfa-palántát, ami figyelmességnek nem utolsó.

A marketingkoncepció szerint a szezon során az ország számos pontján lehet majd találkozni a citromnak öltözött lánnyal és a két álrendőrnővel, akik az alkoholmentes Zitronét osztogatják majd. A folyékony Kenyér azt tanácsolja, fogadják el! Tényleg jobb, mint a legtöbb üdítő, és csak azért nem szorítja ki a kólákat, mert jóval drágább azoknál.
És még valami, amire a múltkori radler-kotyvasztás során döbbentünk rá: a radler az egyetlen olyan szénsavas üdítő, aminek teste van. Így az üdítők világában kitüntetett helyet élvez.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr572972606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.06.10. 11:02:43

Nos, a magyar alkoholmentes Gössernél botrányosabb sörre hasonlító löttyöt még nem találtak ki.

Az egyetlen iható alkoholmentes sör amúgy is a Clausthaler.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.10. 11:55:00

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé.

Labancz 2011.06.10. 12:12:10

@Artie: "Warum ich keine Clausthaler trinke? Weil ich mag besoffen sein. Nicht immer, aber immer öfter."
Ennyit az alkoholmentesekről.

Artie 2011.06.10. 12:22:18

@Labancz: Ezen nem nyitunk vitát.

@Sün‼: Mint ahogy ezen sem.

De ha már alkoholmentes, akkor vagy Clausthaler, vagy semmi.

Szerintem életemben nem ittam összesen 10 liter alkoholmentest összesen.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.06.10. 13:03:49

azért itt ez a lényeg: "ezt a terméket átveszi az osztrák Gösser és ott is forgalmazni fogják."
majd kéne pár info vagy szám arról, hogy mennyire vált be
nem tudom hány helyen működik még kis hazánkban, hogy elfogadják amit itt kitalálnak a termékfejlesztésben
ez eredmény

Ogreface 2011.06.10. 13:33:38

Úgy érzem nekem is követnem kell már a divatot. Ezért este melegítek magamnak egy zacskós kínai levest, előtte bevágok egy jó "Tiplit", aztán rányomok egy üveg 00 % "ultranaturtermészetajándéka" citromost. A szobában lévő művirágokon kicserélem az illatosítót, letöltök a netről egy műsztárokkal teli celebműsort, feltépek egy zacskó jól agyonaromásított chipset és miközben bealszom a műsoron, a mesterséges vitaminoktól felhabzó műnyálam, rácsorog majd a műszálas ágynemű huzatomra, ami antiallergén műanyagmorzsalékkal van töltve.
Szép új világ!
U.I.
Nem kéne már egy kicsit az IGAZI sörökkel is foglalkozni, ha már az oldal címe azt ígéri? Persze nem kötelező, csak érdeklődöm...

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.06.10. 13:50:58

Szegény nőre nem kellett volna citromruhát adni. A hasára Gösser logo, a melleit meg citromsárgára festeni, és máris minden lényeges dolog szinbolizálva van, és ő sem kap szegény hőgutát.

pluto111 2011.06.10. 14:08:46

Azért a fenti rendőrnénik megállíthatnak nyugodtan :)

personalsanchez 2011.06.10. 14:17:38

alkoholmentes zitromos sör??? na ennek aztán már tényleg semmi értelme! Ki veszi egyáltalán?
kia célcsoport? vagány 5.-sek az első teadélutánon ezzel a kezükben fűzik a csajokat?? mer az azé sör??
hihetetlen ez mindennek a legalja

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2011.06.10. 14:34:37

Tegnap nálunk is voltak. A termék finom, bár magamtól biztos nem vennék ilyet. :) Az asszonynak esetleg, ha viszont én sört akarok inni, akkor sört veszek. :D

diktatorikus kleptokrácia 2011.06.10. 15:01:36

látom, Artie most sem alkoholmentessel ült a gép elé (vagy csak elküldés előtt nem olvasta el a szövegét :) )
béke.
ízlésről vitatkozni? egy marketingcikk után?
a szalon radlere régi kedvenc a fiatalok körében

MP 2011.06.10. 15:03:33

Örülök hogy itt mindenki sört iszik. Remélem persze nem vezet közben vagy utána. Az veszi aki vezet de szeretne egy a sörre erősen emlékeztető italt inni. Mert sokan vagyunk ezzel így.

pluto111 2011.06.10. 15:07:59

@MP: És szerinted melyik emlékeztet erősen a sörre? Próbáltam már az alkoholmeneteseket, radlereket, de max a csomagolás ami hasonlít.

zorrostock 2011.06.10. 15:15:24

tesókák!!!!

az alkoholnentes sör a legjobb tejszaporító a kismamáknak!! tapaszatalatból mondom :) és végre van belőle finom is!!

Artie 2011.06.10. 15:23:48

@diktatorikus kleptokrácia: Áh, a baj pont az, hogy nem ittam még semmit, és rohadtul fáj a fejem.

karikaV43 2011.06.10. 16:32:30

Én vettem most egy ilyet ott figyel a hűtőben,két óra múlva teszt.A radler baromi jó,jobb a legtöbb sörnél,aminél meg a közepes borok mind jobbak.Az iható sörök nem németek,nem belgák,nem angolok,meg mit tudom én.Kedvenc sör a Budweiser 1795,Staropramen,Heineken a többi olyan rossz mint az unicum.

Artie 2011.06.10. 19:10:12

@karikaV43: Már bocs, nem bántani akarlak, de ha szerinted a radlerek sörnek tekinthetők, plusz annak tekinted a Heinekent, és a Staroprament rendes sörnek, nem csak amolyan fogyasztható italnak (én is szeretem, de az igazi sör nem ilyen, egy kellemes tucattermék), akkor szerintem nem nagyon van miről beszélgetni.

diktatorikus kleptokrácia 2011.06.10. 22:05:53

@Artie: ne tökölj, dönts egy kis valódi sört magadba :)

karikaV43 2011.06.11. 13:27:17

@Artie: már bocs de nem írtam sehol a radlerre,hogy sör azt írtam jobb annál.
Ezt tartom is,sőt tegnap meg ittam a cikkben szereplőt is és nagyon jó anyag.
A Staropramen hagyományos cseh sör nem sokkal fiatalabb mint a Budweiser,Heineken is biztos van már 30 éve ez alatt kedvenc komáromi sörgyáram felépült majd leépült.
Kiváncsi lennék neked mi az igazi sör ha ezek nem.Elég sok félét ittam már egy kis eszme csere mindig tágít a határokon.Bár sosem lesz kedvenc italom,arra marad az aszú.

Jegkoko 2011.06.11. 16:01:02

Szerintem a legrosszabb ízű citromos lett a gösser, miótammegjelent a többi magyar fajta már nem iszom ezt, mivel azok fényévekkel jobbak.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.06.12. 12:40:31

@Jegkoko: mióta ezek megjelentek, azóta nem iszom egyiket sem

karikaV43 2011.06.12. 13:34:14

@armando_otchoa: azért megoszthatnád,hát aha kedvem támad kóstolgatni.A keserű német fajtákat nem szeretem,ráadásul náluk minden faluban van sörfőzde elég sok helyen ittam,de nekem mind egyformák,legyen Nürnberg vagy Münster környéki mind ugyanolyan.Lehet tudsz olyat amit eddig nem próbáltam ki és jó.
Elsősorban cseh sör párti vagyok.
A radler meg jó üdítőként kell kezelni nem sörként és ennyi.

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.06.12. 22:51:06

OFF
bocs:)
Pár nap műlva lesz itt Edinburghban a Scottish Real Ale Festival.Itt a sörlista,Ti melyikeket kóstolnátok meg?

scottishbeerfestival.org.uk/viewpage.php?page_id=1

Ha lesz időm,kinézek de nem nagyon ismerem a söröket,szóval,szivesen írok róla ha adtok valami támpontot.
A napokban tervezem,hogy beugrok a Brewdog edinburghi bárjába is.
Ma pedig megkóstoltam az Innis&Gunn egyik sörét.Ismeritek?

TonyCaviar 2011.06.14. 10:26:11

Hú, hát ezeket én sem ísmerem. Az Orkney-nak jó hírét hallottam, azt mindenképpen. De elég jól fest a kínálat. Nem készítenél egy-két fotót is? FK szívesen beszámolna az eseményről, bármíly hevenyészett is legyen a beszámoló...

Serkoptató 2011.06.14. 10:38:33

@TonyCaviar: majd a GBBF-en igyekszünk valamit bepótolni!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.06.14. 13:05:41

@armando_otchoa: "tudnék írni rengeteget, el se kezdem" Jól emlékszem, hogy te írtad, hogy egyszer egy kocsmában volt hétféle csapolt core lager, és amikor elgondolkodtál, apultoscsaj megkérdezte, hogy a bőség zavara áll-e fenn? És akkor se kezdtél bele a magyarázatokba...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.06.14. 13:44:31

@karikaV43: ha az igazi sör ismérve az, hogy minél régebb óta létezik (legalábbis az azt főző gyár), akkor mit szólsz 1040-hez? :)
www.brauerei-weihenstephan.de/index2.html?lang=eng

a változatosság kedvéért ez München környéki

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.06.14. 13:45:13

@karikaV43: ha az igazi sör ismérve az, hogy minél régebb óta létezik (legalábbis az azt főző gyár), akkor mit szólsz 1040-hez? :)
www.brauerei-weihenstephan.de/index2.html?lang=eng

a változatosság kedvéért ez München környéki

karikaV43 2011.06.14. 13:57:40

@Mantlesorrow: csak a tucat termékre írtam az évszámot.Nem azt,hogy az az igazi sör,eleve az a sör amit annak csinálnak a többi ízlés kérdése.A német sörök nekem nem jönnek be.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.06.14. 15:24:31

@lilakutyak: 5 féle üveges corelagerre mondták nékem eztet...
@karikaV43:Svijany Rityr - cseh pilzner, egy kis csavarral a komlóban;-)

karikaV43 2011.06.14. 16:39:26

@armando_otchoa: no szerzek belőle és megosztom tapasztalataim.Köszi

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.06.14. 16:53:06

@karikaV43: nem akarok tippeket adni, hol tudsz hozzájutni;-)

karikaV43 2011.06.14. 18:23:02

@armando_otchoa: adhatnál,bár bő 3 hét múlva megyek németbe a cseheken keresztül gondolom ott van,de azért itthon is meg próbálnám.

Jegkoko 2011.07.25. 14:59:24

@armando_otchoa: Hát valamit nagyon félre értettél, én ugyanis a gösserre irtam, hogy már nem iszom.
süti beállítások módosítása