Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Persze minden nyár a sörfesztiváloké, de a standard magyar sörfesztivál fő jellegzetessége, hogy a sör szócska először és utoljára a címsorban szerepel, utána már senkinek nem jut eszébe a sör, hogy nyugodtan lehessen koncentrálni a lényeges dolgokra, mint lángossütés, szambabemutató, vattacukor, autóberregtetés, légvár, helyi zenekarok, stb… És általában az van mögötte, hogy a nagy multik valamelyike biztosítja a további említésre tényleg nemigen méltó core-lagert. És ezzel amúgy nincs is semmi baj, csak az nem világos, hogy az ilyet miért hívják sörfesztiválnak.


Ezen a nyáron végre lesz egy-két sörfesztivál, ami jobban megérdemli a nevét, és ebből mindjárt kettő a hét végén – ráadásul mind a kettő újonnan születő fesztivál.

Nyíregyházán, a sóstói vadasparkhoz tartozó arborétum melletti parkban az Etnofolk Sörfesztivál születik meg, melynek fő célja „a hazai sörök, sörfőzdék bemutatása”. A közönségvonzás eszköze azonban sokkal inkább az etnozene, amiből ott lesz a krém – Goulash Exotica, Balkán Fanatics, Napra, stb…-, ami érthető, hiszen nem csak Nyíregyházáról számítanak látogatókra, és komoly közönségnek messzire szóló program kell.

A megjelenő magyar sörök konkrétan a fóti Hammurappi Álma, a Serforrástól >>> az almás sör és a világos sör, a Mályi Ászok főzde Raushberg söre, a Rizmajertől >>> a Szebeni Ászok, és ott lesz egy apró nyíregyházi sörfőzde, amiről a legutóbbi időkig maguk a szervezők sem tudtak, de az utolsó pillanatban felbukkant a színen és a hétvégén meg lehet kóstolni a söröket! A főzde és a sör nevét holnapra ígérték a szervezők.

Ugyanebben az időben az ország túlsó felén, Vonyarcvashegyen a szabadtéri színpad közelében a helyi Tourinform szervezésében valósul meg a Vonyarcvashegyi Kézműves Sörfesztivál, melynek egyik motorja nyilván a helyi sörfőzde, a vonyarcvashegyi Blonder >>>

Sajnos a plakát és a reklámok ezúttal sem foglalkoznak a megjelenő sörökkel, csakis a páratlan műsorkínálattal. Nyilván abból indulunk ki, hogy úgysem ismeri senki ezeket a neveket, és így jó az esély rá, hogy ez sokáig így is marad. Én azonban utánajártam és az derült ki, hogy a fesztiválon képviselteti magát a pilisvörösvári Rotburger, a rákospalotai Mister >>>, a dombóvári Kissler >>>, a helyi Blonder és a tapolcai Stari >>>. Szimpatikus lista, a májusi Főzdefeszttel mindössze egy sörfőzdényi átfedéssel, tehát főzdevadászoknak abszolút van miért odamenni, pláne, ha megtudják, hogy Magyarország legtitokzatosabb sörmestere, a nyírlaki Dínó >>> is megjelenik a placcon, és a jobbik féle bajor házisörét fogja árulni – az igazi neve talán SümegBier!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr203020197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.06.28. 12:56:36

azért a hastánc bemutató sem semmi :)
remélhetőleg nem csak a világos sörök kerülnek bemutatásra

Japi 2011.06.28. 15:38:11

Örömmel hallom, hogy végre a közelben is lesz egy fesztivál. Ha nem is Főzdefeszt, de kezdésnek ez sem rossz :)Így már csak 45 percet kell utaznom, hogy sörözzek és nem 3 órát:)

sóstói sörfesztivál 2011.06.28. 16:48:23

Sziasztok!

Kiderítettük, a nyíregyházi sörfőzde a Kurbely sör, a készítőjéről kapta a nevét, érdemes lesz megkóstolni! :)

a szervezők...

Daniel Ortega 2011.06.28. 20:52:57

@Mantlesorrow: Sörhastánc vagy női lesz? :)

Hamilcar 2011.06.28. 21:58:03

@sóstói sörfesztivál:
Örülök, hogy a Kurbely Sörfőzde még működik!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Semmi esélyem lejutni a nyíregyházi sörfesztiválra, mert éppen a nyugati határ mellé kell utaznom. Viszont ha össze tudnátok gyűjteni a megjelenő sörfőzdék címkéiből, alátéteiből, szórólapjaiból stb. és el tudnátok küldeni a címemre, azt nagyon megköszönném!

teng-leng 2011.06.28. 23:59:59

Igyatok inkább fröccsöt!

pluto111 2011.06.29. 07:32:27

Balatoni választék jól hangzik nagyon.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.29. 09:47:44

Újabb sörfesztivál?! Jól hangzik, a legutóbbi Budapesten rendezett is nagyon jó volt!

sóstói sörfesztivál 2011.06.29. 12:22:59

megpróbáljuk összeszedni, de a sörök csak csapoltak lesznek, de megteszünk mindent a kuriózumok begyűjtéséért :))

Hamilcar 2011.06.29. 21:57:41

@sóstói sörfesztivál:
Előre is kösz! Én is inkább szórólapokra, árlapokra gondoltam, olyanokból szoktak készíteni. Ha valamit sikerül szerezni, ide írd meg és majd megadom az elérhetőségem!

Hamilcar 2011.07.11. 10:57:44

@sóstói sörfesztivál:
Szia!
Sikerült végül szerezni a főzdéktől szóróanyagot?
süti beállítások módosítása