Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Ahogy egy alföldi viharcella elől menekülve kifordultam a napraforgómezők szegélyezte országútra, Nyíregyházáról Vonyarcvashegyre indulván, úgy éreztem magam, mint valami száguldó partiszenzor, akinek egy fejlett kütyüvel kell bemérnie az induló fesztiválokban rejlő lehetőségeket, még akkor is ha ezért huszonnégy óra alatt keresztül-kasul be kell járnia az országot. Az út végül mégis tovább tartott, és csak vasárnap délutánra érkeztem Vonyarcra, az esős, első júliusi fesztiválhétvége végére.


Mint kiderült, Vonyarcnak nincs történelmi, kikövezett sétálóutcája, ahová én ezt a fesztivált képzeltem. Így szinte véletlenül botoltam bele a fesztiválba a vasúti átkelő után a parkolótól balra, a füves focipálya előtt, a strand kerítésének tövében. Egy színpad, egy sátor, sörpadok és kitelepülések körben. A boly körül sörösök furgonjai, a Blonder kamionja főhelyen – helyi sörfőzőként ő a fesztivál egyik motorja.



A Blonder kék-sárga kamionját megkerülve a strandlabdához szóló technó nyomta el a fesztivál szinpadán fellépő szintis srácot, aki előtt egy hétévesforma kölyök időnként beleénekelt mikrofonba. Igyekeztem hamar megbarátkozni a gondolattal, hogy egy falunapba ágyazott sörfesztiválba csöppentem majd amikor sikerült, akkor jól szórakoztam a keszthelyi Road to Feel együttes színvonalas női glamrock partyján, de később, amikor már a szomszédos kertmoziban néztem egy amerikai háborús filmet, kicsit zavart a fesztiválról dübörgő egyenletes lakodalmas diszkó.

Ahogy Nyíregyházán a keleti főzdék, úgy Vonyarcon a nyugati főzdék vonultak fel. A Blonderen kívül személyesen csak Pilisvörösvár, de sörében Mister és Kissler is. Az árak szokásosak voltak, a kaja okés, a sörök jórészt kellemesek. A közönség nagyrészt környékbeliekből állott, külföldi csak egy-két  betévedő volt, erőteljesen lokális hangulat uralkodott, de a forgalom legalább rendben volt, a fesztivál minden nap jól teljesített.
A nyírlaki Dínó nem jött el, se a tapolcai Stari, és nem volt ott az a sörre fogékony, gasztronómiára érzékeny réteg sem, akik a sörforradalomnak értelmet adnak. Itt azért főleg olyan emberek voltak, akik túl jól megtanulták, hogy a sört nem kóstolják, csak isszák, ezért ebben a közegben nehéz sörrel kitűnni. Megitták, abban azért nem volt hiba.



Most érkezett a hír, hogy az ugyanezt a hétvégét megcélzó harmadik sörfesztivál, a Borsodi Sörgyár által rendezett Borsodi Sörfesztiválon ugyanez az aktivitás nem volt zökkenőmentes. Az idő sem kegyelte a fesztivált, de a közönség sem. Annyira kevesen voltak, hogy a fővállalkozó az utolsó napra levonult, vitte a sörcsapokat is, a szervezők így üveges és dobozos sörökkel igyekeztek kárpótolni a nem éppen tolongó tömeget. A „szabadszájúságáról híres” fellépő, Gengszter Zoltán, nem is hagyta szó nélkül a közönség teljesítményét, amennyiben úgy búcsúzott el a színpadtól, hogy „Úgy összement Miskolc, mint hidegben a …om”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr523043920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.07.06. 12:51:26

És Miskolcon mindezt sikerült így abszolválni:

www.boon.hu/botranyos-56-lyuk-a-100-millios-teren/1729677

Ez a város, meseváros... :-(

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.07.06. 13:25:19

innen kintről irigylésre méltó melónak tűnik a tiéd Dani :)

Maureen 2011.07.06. 17:42:28

Ezt nem hiszem el!! A sör!reklámok miatt csak 18 éven felüli lett a blog?????? De ott kint a szabadban, BÁRKI megláthatja????

Na ebből az országból el kell füstölni, minél előbb!!!!!!

Jokerpofa 2011.07.06. 18:07:36

@Maureen: Eleg regota igy van ez a blogon, de te fustolj nyugodtan!

TonyCaviar 2011.07.06. 18:14:09

@Maureen: nem a reklámok, hanem az alkohollal foglalkozó tartalom miatt,
azt jól látod, hogy teljesen értelmetlen,. mert egy 6 éves ugyanolyan jól tud kattintani, mint egy 18.
de ugyanúgy teljesen értelmetlen rajta háborogni, pláne baromság disszidáláson gondolkodni (arra annyi ok lenne, hogy én ezt a karikát a sor végére sem állítanám be).
Ez csak olyasmi, amivel mindenféle kövérkés, öregedő férfiakból álló hivatalos testület igyekszek megnyugtatni a lelkiismeretét, hogy ő mindent megtesz a fiatalok védelme érdekében. Ez az ő magánügyük, mi meg kattingatunk nekik.

Hamilcar 2011.07.11. 10:56:24

Kőszegről hazafelé beugrottunk ide is egy rövid látogatásra. Akkor csak három főzde sörét lehetett kapni, mert a Dombóváriak nem voltak nyitva. Engem a túl hangos zene is zavart, de úgy látszik, hogy ezt mindenki a sörfesztivál hozzávalójának tekinti.
süti beállítások módosítása