Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Hódító

2011.08.15. 12:01 - TonyCaviar



Gyakorlatilag egyetlen kocsma volt, melynek a kínálatot nagyrészt végigittam. A Camra által a 2009/2010 év kocsmájának megválasztott Bree Louise nem messze van a korábban méltatott Euston Taptől, de szerencsére annyira sokféle sört nem tartanak.


Így is van egy nagy fekete tábla krétával teleírva – kb 15 féle sört tartanak – csak real ale-eket. Magára valamit is adó kocsma Londonban nem tart Carlingot és Stella Artois-t.
A Trashy Blonde-dal kezdem, mert kelet-európaiként még mindig elvarázsol a minőségi termék és a cool marketing öszhangja, ami a világnak ebben a felében szinte ismeretlen. A Trashy Blonde a skót főzde kevés real ale-jeinek egyike, olyan, mint egy hagyományos angol IPA. Nem túlzottan citrusos, kicsit édes, de azért elég karakteres, kellemes.



A kínálat végigkóstolásával az az igazi probléma, hogy egy idő után már nem igazán maradnak meg az egyes sörök által okozott élmények, mert összefolynak az ízek, stb. Nem is írnám meg az összeset, csak a legemlékezetesebbre hívnám fel a figyelmet. A tavaly megnyitott Windsor & Eton nevű windsori sörfőzde kínálata 4 féle real ale-ből áll, ezek közül a legérdekesebb és legjobb a Conqueror nevű fekete IPA, melynek logója Hódító Vilmos, a Windsor ház alapítójának címerpajzsát idézi. Ittam már fekete IPA-t, de azok mind súlyosan alkoholos, testes, folyékony keserű csokoládéhoz hasonlatos speciális sörök voltak – collectors’ items – ahogy az angol mondaná, azaz gyűjtőknek való. Lásd: Beer Here, stb.



A Conqueror a maga polgári 5 % alkoholjával megnyitja a fekete IPA útját a nagyközönség felé, és egyben a mennyiségi élvezetek felé – ebből meg lehet inni több korsóval. Teljesen fekete folyadék kevés, de annál szebb kapuccsínószínű habbal. Az illata a savankás ale-illat és némi sajtszag keveréke. Az íze elég meglepő, mert a kávés pörköltség és a száraz malátaíz mellett egy olyan friss, túlégetett kenderes növényi aroma is szóhoz jut, ami IPA-knál is ritka. Nagyszerű sör, a fesztiválon is vissza-vissaz tértem hozzá. A Windsor & Eton amúgy is szimpatikus sörfőzde – legközelebb elmegyek meglátogatni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr313154710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.08.15. 12:40:14

A Trashy Blonde neve egy h-val kiegészítve jobban dobogtatná meg egy thrasher szívét, de azért így is megkóstolnám.

A mennyiségi élvezetekkel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy a kecskeméti sörfesznek a végére jutottunk el oda, hogy megittunk 2-3 _korsó_ világos és barna Delirium Tremenst. Lehet, hogy kár volt.

ozur 2011.08.15. 13:47:24

Már hátizsákból is adnak sört? Ráadásul levesestányérba? :)

TonyCaviar 2011.08.15. 14:49:11

haha!
a hátizsák az hordóhűtő zsák, a levesestányér azért van, hogy felfogja a leeső cseppeket.

Serkoptató 2011.08.15. 15:26:05

A Brodie's-nek van még nagyon jó, nem brutál erősségű fekete IPA-ja.
süti beállítások módosítása