Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Kernel

2011.09.07. 11:08 - TonyCaviar



A sörügyben kevésbé járatos érdeklődő gyakran nevezi házi sörfőzdének a kisüzemi/kézműves sörfőzdét, pedig a kettő nem ugyanaz. Ha látták volna, amit én, a Kernel Brewery-ben, akkor többé nem kevernék a két fogalmat.




A The Kernel még csak tavaly nyílt, de már a legizgalmasabb főzdék közt tartják számon. Hivatalosan micro-brewery, de a pontosabbak inkább nano-brewery-nek hvják, ami nagyjából jól megfeleltethető a magyar „házi sörfőzde” jelentéstartományának. Egy ilyen főzde szinte csak jogi kérdésekben különbözik a házi sörfőző garázsától. A házi sörfőző nem adhatja el hivatalosan a söreit, a hasonló méretekben dolgozó Kernel viszont üzleti vállalkozás.



Mondjuk nem tipikus üzleti vállalkozás, sokkal inkább szerelemmunka, romantikus ihletettség. A bölcsész végzettségű, fekete kecskeszakállal, és álmodozó tekintettel rendelkező ír Evin Riordan angol irodalmat tanult egy ír egyetemen, míg át nem költözött Londonba, hogy sajtkészítő legen a Borough Marketen. Közben elkapta a sörfőzés varázsa, és az amerikaiakat látva, arra is rádöbbent, hogy a sör a költészetnél, de még a sajtkészítésnél is érzékibb önkifejezési mód. Így tavalyelőtt sajtkészítő kollegáival kibéreltek egy railway arch-nak nevezett tipikus londoni ipari helyszínt, ami a rengeteg vöröstéglás magasvasúti építmény egyikének aljában egy nagy boltíves barlang. A szomszédok mind autószerelők.



Ebben a boltíves vasútallati birodalomban is mindössze kb. 50 négyzetmétert foglal el a sörfőzde.  Hetente mindössze kétszer főznek, és szombatonként reggeltől nyitva vannak a közönségnek is, aki egy csapról, de azért főleg üvegből kóstolgathatja a folyton változó kínálatot. Más napokon Evin maga szállítja a sört éttermekbe, pubokba – triciklivel. Gyakorlatilag az összes sörét a Borough Market környéki kocsmákban adja el, azaz kb. 400 méteres körben. A híre viszont nemzetközi, érdemes rápillantani erre a ratebeer-es profilra!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr373208517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

voodoux 2011.09.07. 14:16:21

magyarországon lehet ilyen mini sörfőzdét csinálni?

TonyCaviar 2011.09.07. 16:00:43

Nem csak hogy lehet, de van is. Házi sörfőzdék. Csak ma még nem csinálhatnák.

voodoux 2011.09.07. 16:37:40

tehát üzleti alapon nem lehet?

TonyCaviar 2011.09.07. 16:49:21

De, bocs, persze, hogy lehet! Üzleti alapon most is lehet. De ezt a méretet általában otthoni hobbyfőzők tolják, és azt nem lehet. Amúgy simán lehet! Sztem 100e környékén beszerehetőek az alkatrészek, most nem tudom találom a linkjét, de az Olasz nevű fickónak van egy webáruháza, és ott mindent meg lehet venni.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.09.07. 17:35:00

impozáns egy sörsor, az már biztos

KREATOR 2011.09.07. 20:23:58

a pontos cimet megtudhatnam?meglatogatnam valamelyik hetvegen...koszi

KREATOR 2011.09.07. 20:27:15

megvan, ha valakit erdekel:

THE KERNEL BREWERY
98 Druid Street
London SE1 2HQ

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2011.09.20. 14:00:48

@TonyCaviar: Jogilag hogy van ez az egész? Ha főzök otthon heti 10-20 litert, az is problémás? csak, ha pálinkát, az nem?

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.09.23. 15:06:38

Na akkor most mondjatok egy jó Kernelt.Az itteni Brewdog bárban testvérfőzdeként emlegetik,naprakész palackozásokkal jelen is van,sőt csapolva is néha,de még nem próbáltam.
Ellenben végig ittam az Odell teljes elérhető kínálatát és gyakorlatilag mindennap megiszom egy Titan IPA-t a Great Divide-tól..nem lesz ez igy jó:)

Tony Caviar!Megkaptam a Főzdefesztes pr anyagot,sajna négy nappal később érkezem csak haza(apropó,ne feledjétek,október 15 Whisky Show:).
Megoldható lenne,hogy egy Főzdefeszt-es plakátot mentessz nekem,pliz?:)

Serkoptató 2011.09.23. 15:44:16

@Barman's Choice: pl. a Kernel Imperial Stout. Nem egyszerűen jó...

Adog 2011.10.02. 23:29:59

Az olasz nevű fickó webáruháza: sor.dr.hu ha valakit érdekel.
De sztem ilyen szintű sörfőzdét onnan nem rendezel be.

cserjesl 2011.12.10. 21:12:31

Megkottunk a The Kernel-bol (egy kisebb karacsonyi west endes kitero utan). Mielott a sorokre raternek, a kornyekrol par szot. Nem igaz, hogy az osszes szomszed autoszerelo. Van ugyan nehany, az egyiknel pl. legalabb 6 db, regebbi 911-es Porsche mellett egy AC Cobra allt a garazsban, a garazs elott meg egy munkagep kanalabol (!) ittak a forral cidert a nepek. Viszont volt egy- ket hentes zavarbaejto valasztekkal, par sajtkeszito es egy zoldseges is. Na de a Kernel. Miutan megtalaltuk a helyet, hamar epuletes beszelgetesbe kezdtem az egyik sraccal a sorokrol, aminek a vege vad IPA kostolas lett reggel 10kor. Ma epp volt nekik vagy 6fele. Armando munkassaga mely nyomokat hagyhatott emberunkben, mert mikor megemlitettuk, hogy honnan jottunk, egybol engedett vagy 2 £-t az arbol. Most itt vagyok egy Nelson Sauvin pale ale utan, amiben a citrusos kotelezo kort remekul egesziti ki egy kis porkolt szezammagos lecsenges, es meg hatra van egy columbus ipa, egy stella ipa egy india brown ale es egy export stout. Hosszu este lesz, mer a vizerre nem vihetem fel oket holnap meg akko se, ha megeskuszom, hogy csaladtagok. :) szep estet, L.

cserjesl 2011.12.12. 15:48:58

@Mantlesorrow: Basszus, a Cobra! A nagy sörözésben azt meg ott hagytam! :D

cserjesl 2012.11.21. 14:38:39

update: a The Kernel arrébb költözött párszáz méterrel egy kerítéssel körbezárt 'ipari parkba'. Most már 2 arch-ot foglalnak el, az egyiknek a felében dobozokból és raklapokból kialakított minimálbútorzaton lehet tanyázni és élvezni a söröket. Eléggé sokan tanyáztak és úgy tűnt, nagyon is élvezik. Mi is ezt tettük, 8 pale ale-t kóstoltunk a zavarbaejtően nagy választékból, mind zseniális volt.
Ja, és gyerekeknek van raklapból és malátás zsákokból kialakított beltéri homokozó. :)
süti beállítások módosítása