Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dragon Stout

2011.09.15. 10:59 - TonyCaviar



Ezúttal a sárkány nem kínai, de a harmadik világ ősi szimbólumainak vásári bóvlivá avatását a jamaikai Dragon Stout címketervezője is gond nélkül teljesítette, pont úgy néz ki, mintha Hong Kongból érkezne.
 


A sör aztán meglepően szép fekete, a habja is tökéletes „off-white”, ahogy az angol mondaná, ám hamar elmúlik és kevés nyoma marad. Az illata savanyú maláta, és némi fémes sörgyárszag. Az íze sokkal jobb: kellemes angolos pörköltség, savanykás vizes kávé, leginkább a Sam Smith Taddy Porterre emlékeztet, persze azért annyira nem jó. Ahogy nyílnak az ízek némi boros-mazsolás vonal is kirajzolódik, de az egész kicsit lapos – nincs benne a Sam Smith ódon visszhangzó szépsége. Van benne viszont valami fura cukrosság, amiből szivárványszínű tutti-frutti gyümölcsösség és olcsó tejcsoki lesz, ha jobban utánanézek az összetevőknek, akkor kiderül, hogy ez nyilván a kukoricaszirup és a palackerjesztéshez használt ki tudja milyen cukor áldatlan hatása.

A Dragon Stout egy veretes angol stout nem tehetségtelen, mégis picit olcsósított utánzata. Jamaicától ez a minőség mindenképp meglepő, és ami azt illeti még itthon is kezet csókolnánk annak a sörfőzőnek, aki ilyet főz.

A Dragon Stoutot amúgy a költői Desnoes and Geddes nevű cég főzi, akik a 10-es években üdítőitalgyárat alapítottak Jamaicában, aztán átléptek a sörpiacra is a Red Stripe nevű core-lagerrel. Az első jamaikai Red Stripe a húszas években látta meg a jamaikai torkokat, de az még valami nehéz ale volt, csak lassan találtak rá a könnyed forróégövi láger receptjére, amilyen ma a Red Stripe, ami a amúgy nagy reggae-sör: az összes reggae-fesztivált ők szponzorálják. A cég ma már félig a Guinnessé, azaz a Diageóé, ezért aztán Londonban nem is olyan nehéz beszerezni az elsőre egzotikusan és értelmetlenül hangzó jamaikai stoutot.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr153229074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.15. 12:17:13

Sejtettem én mindig, hogy melegben is lehet vastag, erős söröket inni.

Bud Taste 2011.09.15. 14:39:36

Guinness Malájziában 7,5%-os, gyógyszerként isszák, Szingapúrban 8%-os.

Gérard Duchemin 2011.09.16. 13:58:44

@lilakutyak:

"Sejtettem én mindig, hogy melegben is lehet vastag, erős söröket inni."

Főleg ha kell egy kis fejbevágás :-)

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.16. 14:51:28

@Gérard Duchemin: hát, ahogy anyám mondta mindig, reszkír nélkül nincs rizikó :)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.09.18. 21:26:00

és mekkora egy lélötty ez a RedStripe!

charcarias 2011.09.20. 14:58:01

hong kongrol eszembe jutva, 1 hete irtam egy kis hong kongi elmenybeszamolot:
rizsfalok.blog.hu/2011/09/13/sorkaland_hong_kong
süti beállítások módosítása