Pif Grabanc-Kebabját szintén a Szabó Ervin téren, a Grabanc pultjában lehet megkóstolni a Főzdefeszten csütörtöktől.
"A darált birkalapockából és sertésdagadóból, no meg 10% zsírszalonnából álló masszát őrölt gyömbérrel, korianderrel, római köménnyel és reszelt citromhéjjal fűszereztük, majd adagoltunk még bele apró kockákra vágott vöröshagymát és kaliforniai paprikát. Az egész pépet egy kevés hús-alaplével átdolgoztuk, és golyócskákat formáltunk belőle, majd sütőben kisütöttük.
Hozzá pikáns fűszeres mártás készült, melybe hámozott paradicsom, mangó, barna cukor és füstölt paprika került valamint koriander- és gyömbérpaszta, meg curry. Ebbe került az olajon megfonnyasztott, apróra vágott friss ananász és kaliforniai paprika, melyhez óvatosan friss őrölt chilit és kevés fehér balzsamecetet adtunk.
A római kömény és a citromhéj pikánsan simul be a Grabanc citrusosságába, melyet fokoz a friss ananász enyhe fanyarsága. Az édes mangó és paradicsom kiemeli a bárány keleties fűszerezését és remek kontrasztot ad a komló intenzív keserűjének. A sör testességéhez jól idomul a pita kenyér és a hús nehéz ízei, amikhez jól passzol az enyhe füstösség és a chili leheletnyi csípőssége."