Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Pif Grabanc-Kebabját szintén a Szabó Ervin téren, a Grabanc pultjában lehet megkóstolni a Főzdefeszten csütörtöktől.
"A darált birkalapockából és sertésdagadóból, no meg 10% zsírszalonnából álló masszát őrölt gyömbérrel, korianderrel, római köménnyel és reszelt citromhéjjal fűszereztük, majd adagoltunk még bele apró kockákra vágott vöröshagymát és kaliforniai paprikát. Az egész pépet egy kevés hús-alaplével átdolgoztuk, és golyócskákat formáltunk belőle, majd sütőben kisütöttük.
 


Hozzá pikáns fűszeres mártás készült, melybe hámozott paradicsom, mangó, barna cukor és füstölt paprika került valamint koriander- és gyömbérpaszta, meg curry. Ebbe került az olajon megfonnyasztott, apróra vágott friss ananász és kaliforniai paprika, melyhez óvatosan friss őrölt chilit és kevés fehér balzsamecetet adtunk.
 
A római kömény és a citromhéj pikánsan simul be a Grabanc citrusosságába, melyet fokoz a friss ananász enyhe fanyarsága. Az édes mangó és paradicsom kiemeli a bárány keleties fűszerezését és remek kontrasztot ad a komló intenzív keserűjének. A sör testességéhez jól idomul a pita kenyér és a hús nehéz ízei, amikhez jól passzol az enyhe füstösség és a chili leheletnyi csípőssége."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr803277110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac 2011.10.04. 11:15:03

Két kérdésem lenne: Pontosan mikortól lehet kapni, és mennyiért? :D

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.04. 16:05:04

@Atkakukac: Hello! A Grabanc-kebab - persze nem porcelánban - 450 Ft lesz, egy közepes adag - 10 dkg - hús van benne, aminek a nagy része, kb 60%-a bárány. +a szósz és a pita.

Az édesség - Grabanc-szútra - az 250 Ft lesz.

Csütörtök délben kezdünk el pakolni, és sztem olyan 14:00-15:00-től már kapható lesz.
Az idő egyelőre nem ígérkezik túl rózsásnak, de a tervek szerint minden nap vagyunk. Kb 1000-1000 db-ot tudunk mindkét ételből legyártani, úgyhogy ez is határt szab, annak, meddig leszünk kinn. Gyertek!

pluto111 2011.10.04. 17:18:23

A hús jól néz ki nagyon, kár hogy a szósznál nem maradt az arabos fűszeres ízvilág, hanem helyette ez az édes-savanyú jellegű valami lett.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.04. 18:06:19

@pluto111: Nem édes-savanyú. Inkább olyan jellegű, mint egy paradicsomos mangó-chutney. Lesz egy kis - barbecue szószhoz hasonló - füstös íze is, a paprikától.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.10.04. 18:23:16

@pif: megyünk. és eszünk, no meg iszunk is :)

pluto111 2011.10.04. 18:41:59

@pif: Sajna nekem az se jön be. Nem szeretem a cukros fűszeres kombinációkat. Cukor tönkreteszi a fűszereket, meg a húst is.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.04. 19:17:32

@Mantlesorrow: Seid Ihr willkommen!
@pluto111: :o[ - azért egy próbát sztem megér...

kieső 2011.10.04. 21:58:47

Nem fogom kihagyni, nagyon jól hangzik :-)
A pita az csak fél? Vagy megkaphatom a másik felét is? :-)

Japi 2011.10.05. 09:17:26

Nagyon finomnak tűnik!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.05. 20:32:58

@kieső: Várunk!
@Japi: Remélem, nem csak tűnik, bár nekem most éppen a desszert jobban bejön a Grabanchoz, de ez ízlés dolga...

Japi 2011.10.07. 09:24:31

@pif: Szia pif! Tegnap megvolt a kóstoló... Úgy ahogy azt kell, kértem hozzá egy szép nagy pohár Grabancot.A mártás nagyszerű volt, helyén voltak az ízek. Pont csak egy kicsit csípett, megvolt az enyhe édes íz is; élmény volt mártogatni a pitával. Tökéletesen el volt találva!
A hús fűszerezése szintén kiváló volt. Egy bajom akadt vele: nem volt kellően puha, omlós. Ami nekem jutott már-már túl kemény is volt!
Ha ezen tudnátok kicsit változtatni akkor igazán jó lesz!

u.i.:a desszertet sajnos már nem volt alkalmam, gyomrom megkóstolni! Szívesen olvasnék egy receptet (privát üzenetben is akár)róla, esetleg otthon megpróbálkoznék vele. Ne kelljen már magában meginnom azt az üveg Grabancot!

További jó fesztiválozást!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.07. 10:38:02

@Japi: Örülök, hogy ízlett. Sajnos volt egy két gyermekbetegsége a háznak, és a beállásnak, és a melegentartónak. Ma már finomabb is lesz minden, meg gördülékenyebben is fog menni.
Recept, később, mert nincs nagyon időm most...

Igyekszünk!

:o]

Japi 2011.10.07. 10:39:48

@pif: Persze, nyugodtan ráér majd a Főzdefeszt után valamikor! :)

Rigris 2011.10.07. 11:02:35

A kebabot nem próbáltam, de a Grabanc IPA nagyon jó volt tegnap, gratulálok, örülök hogy megkóstoltam!

Atkakukac 2011.10.10. 11:46:37

@pif: Köszönjük, finom volt mindkettő :D

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.11. 17:07:04

@Atkakukac: :) örülök, hogy ízlett, nekem még mindig a Grabanc-szútra a favoritom

cserjesl 2011.10.18. 08:23:28

a feleségem üzeni: "Elkészült itthon a kebab, bár a netes leírás alapján nem volt könnyű, szerintünk baromi finom lett.
Római kömény nem volt, de a házi, forró pita kárpótolt érte..:D"

pif, köszi a receptet!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.10.21. 12:05:34

@cserjesl: Örülök, hogy beindítottam a házi kebab-gyárat!
:o]
Sör is járt mellé?

cserjesl 2011.10.21. 16:17:55

@pif: Termeszetesen. a keszleteim vedelme erdekeben viszont nem arulhatom el, hany kebabozasra eleg grabanc van meg itthon... :)))
süti beállítások módosítása