Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bohémia

2012.01.24. 09:11 - TonyCaviar



Csak szólnék, hogy a Rákóczi téri vásárcsarnok mellett, a Német u. 2-ben megnyílt a harmadik autentikus pesti cseh kocsma, a Bohémia. Csapon két Novopacke, a Kumburak és a Pardubicky Porter. Tök jó: megy a körúton a lefagyott orrú bácsi télen, és a Rákóczi térnél járva beugrik egy porterre, amíg ki nem enged az orrából a fagy.


 

Címkék: cseh söröző porter

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr323742064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bud Taste 2012.01.24. 09:42:54

Én úgy hallottam, hogy a törzsközönség a csarnokból jár át :)
A kofák korsó Kumburákra, a hordárok pikoló Porterre.

Harald hardrode 2012.01.24. 10:22:33

Jó, hely és jó a sör, már többször is teszteltem. Lassan megindul itt valami. Amúgy melyik a másik két autentikus? Hrabal és Pivo? Mert az Aradiban nyílt a Ferinandnak egy kocsmája Hopoda néven, ami szintén elég jó, két féle csapolt primatorral és ferdinand-primator üveges szortimenttel. Míg szintén az Aradi utcában a Columbo nevű hely 3 féle "hrabalos" sört tart csapon (világos, barna, félbarna) és majdnem a teljes üveges szortimentet.

Sörapu 2012.01.24. 10:29:07

Jövő télen már tényleg főzök egy jó kis portert...
Addig is megnézem ezt az új helyet magamnak.

Sopronidemon 2012.01.24. 10:34:13

@Bud Taste: Hahaha... Ez olyan "Hetihetes"-es volt. Sajnálatra méltó!

malátabáró 2012.01.24. 10:53:27

este be is vizsgálom, köszönöm az infót:)

S.R.C.H. 2012.01.24. 11:02:03

Csak budapesti helyekkel foglalkoztok? Már jópár hónapja nyílt Pécsen is egy cseh kocsma/vendéglő, vyskovi sörökkel, cerna hora-i üveges cuccokkal, ráadásul elég durva az étel mennyisége, minősége...
Simán elférne ezen a blogon.

TonyCaviar 2012.01.24. 11:43:36

@S.R.C.H.: Kösz az infót még idén le akarok jutni Pécsre, akkor megnézem.

connorhu 2012.01.24. 12:19:44

Atis kollégával csekkoltuk a helyet (Hraballal együtt). Barátságos kiszolgálás és hangulatos hely!

exodusAttack 2012.01.24. 14:59:50

@S.R.C.H.: Tényleg eléggé jó hely, volt alkalmam tesztelni (Pécsen tanulok).

exodusAttack 2012.01.24. 15:00:26

Mennyibe kerül itt a Pardubicky Porter?

-kk- 2012.01.24. 16:56:25

@exodusAttack: ha nem csal a memóriám, 580 a korsó

lowlatency 2012.01.24. 17:05:47

Ahh, Kecskeméten miért nincs hasonló hely. Egy német söröket árusító hely pedig nem lenne rossz ötlet :)

kieső 2012.01.24. 22:48:51

A Szív utcai Ferdinánd étteremben világos, vörös és barna van csapon, a Hospodában kettő, viszont elvitelre van 7 darabos Ferdinand 3e-ért, kérésre az antialkoholosat kicserélik tetszőlegesen választottra :-)
Praktikus és csinos hatszögletű fülesdobozban kapod. A sörök remekek, bár a ratebeer nem ezt mutatja...
www.ratebeer.com/brewers//ferdinand-benesov/831/

Ogreface 2012.01.24. 23:41:46

Szerintem van egy kis tévedés. Ez a Porter nem Novo Pakai főzet.

Ogreface 2012.01.24. 23:43:57

@kieső: A Hospodában is hanzlizzák a sört, mint a Ferdinándban?

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2012.01.25. 15:17:24

@lowlatency: egy ilyet tudok :) (ugyan nem Kecskeméten)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2012.01.25. 17:32:02

@Bud Taste: ez és
megy a körúton a lefagyott orrú bácsi télen, és a Rákóczi térnél járva beugrik egy porterre, amíg ki nem enged az orrából a fagy.
igen életszerű :)

kieső 2012.01.25. 17:35:30

@Ogreface: Nem, isten ments! Bár csak egyszer jártam ott, akkor szerencsére nem láttam ilyet. Eléggé képben volt a pultos srác, a többi pesti cseh sörözőt illetően is.
De ezzel most megijesztettél, nem gondoltam volna, hogy a Ferdinánd ezt csinálja...
Hanzlit utoljára a Szeptemberfeszten láttam Palócéknál, azután inkább a palackozottból kértem. De most lezárom a gépet és indulok a Bohémiába :-)

Bud Taste 2012.01.25. 18:10:25

@kieső: Paddy Ryan írta az alábbi dalt a sör vizezéséről 1938-ban:

I'm the man, the very fat man,
That waters the workers' beer.
Yes, I'm the man, the very fat man,
That waters the workers' beer,
And what do I care if it makes them ill,
If it makes them terribly queer,
I've got a car and a yacht and an aeroplane,
And I waters the workers' beer.

Now when I makes the workers' beer,
I puts in strychinine,
Some methylated spirits
And a drop of paraffin;
But since a brew so terribly strong
Might make them terribly queer,
I reaches my hand for the water tap,
And I waters the workers' beer.

Now ladies fair beyond compare,
And be ye maid or wife,
O, sometimes lend a thought for one
Who leads a sorry life;
The water rates are shockingly high,
And malt is shockingly dear,
And there isn't the profit there used to be
In wat'ring the workers' beer.

Now a drop of good beer is good for a man
Who's thirsty and tired and hot,
And I sometimes has a drop for myself
From a very special lot;
But a fat and healthy working class
Is the thing that I most fear,
So I reaches my hand for the water tap,
And I waters the workers' beer.

Daniel Ortega 2012.01.25. 21:35:36

@Bud Taste: Az évszám tetszőlegesen megváltoztatható.

kieső 2012.01.25. 21:42:52

@Bud Taste: nagyon jó :-)
Végül is indok mindig van, de azért reméljük a jelenkori mentalitás már nem e sorokat tükrözi :-)
Egy világos, két barna, egy porter, remek és letisztult hely ez a Bohémia :o)

blash 2012.01.26. 14:01:48

Mennyire füstös a hely? Tetszene, ha füstmentes lenne.

Daniel Ortega 2012.01.26. 17:08:01

@blash: amikor ott voltam teljesen füstmentes volt, a két pultos is felváltva járt ki rágyújtani :)

TonyCaviar 2012.01.26. 17:11:30

@Bud Taste: bocs de ki is ez a paddy ryan? nagyon jó a szöveg amúgy

Bud Taste 2012.01.26. 17:54:53

@TonyCaviar:
Egy baloldali vonzódását ír álnév mögé rejtő sörszerető polgár bizonyos Dr. R.E.W. Fisher. A lényeg inkább az, hogy gyorsan népszerű lett a dal a munkás osztály (illetve ahogy Oscar Wilde mondta az iszákos osztály)körében.
A sörvizezés a mai napig probléma, ha 10% vizet teszel a hordőba az 50 literenként 10 korső adómentesen! 25 Font extra profit nem kevés egy hordó sörön!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2012.01.27. 08:15:12

még több cseh sörözőt, annak ellenére, hogy amióta betiltották a dohányzást nem járok kocsmába :)))) pedig nem is cigizek

rowi 2012.01.30. 22:24:40

kis kötözködés: nem német 2, hanem déri miksa 2. kb mind1 mert sarokház, és a sarokról látszik a novopackes cégér, csak megjegyeztem. egyébként csodás, még ilyet sokat. ennél már csak az lenne szebb ha a magyar kisüzemi sörfözdékre alapozva nyílna jó helyen egy mondjuk a cheersnél azért több számmal nagyobb hely a belvárosban

rowi 2012.01.30. 22:25:42

@Árpa Jankó: papíron betiltották, de ez kb semmi változást nem hozott egyelőre. a hamutálak eltűntek, de ennyi. jó, a normális helyeken az úri közönség azért képes kivonulni a hidegbe.

kieső 2012.02.03. 08:35:16

Nemrégiben bekukkantottam az Andersen Pub-ba, (kíváncsi voltam, ki főzi a sörüket nem árulták el), de nem is maradtam, mert vígan fújták a füstöt mindenfelé. Én szívemből örülök a szabályozásnak :-)

exodusAttack 2012.02.03. 10:10:14

@kieső: Nekem ez nem valami szimpatikus. Ha nem a kocsma főzi, akkor árulják el, hogy mit csapolnak. Így az ember azt fogja gondolni, hogy valamelyik nagyon kommersz magyar nagyipari sört csapolják álnéven (most nem pont erre a helyre gondolok, hanem úgy általában). Persze ha iható sört adtak, nem ez a helyzet ;)

TonyCaviar 2012.02.03. 11:59:58

@exodusAttack: a sörrel való titkolózás a fogyasztó arculszarása. megengedhetetlen. Én azt hittem, hogy az andersent megvette egy multi. ha nem, akkor bizonyosan mistert árulnak, de végülis tök mindegy, hogy mit. nyilván 290ftért adják, ami egyértelmű jelzés, hogy ne kóstold meg!

kieső 2012.02.04. 12:07:26

@exodusAttack: végül is az internetes foglalás ne mérkezett be, de nem is volt baj, mindenki ment volna tova, úgyhogy lesétáltunk a Bohémiáig, ami végül a csajoknak is bejött :-)
@TonyCaviar: tuti Mister, de mondjuk egy korsót bekaptam volna, csak úgy, a tisztánlátás kedvéért :-)

Az összes hazai palackozott kézműves-kisipari sört szeretném egy helyütt látni Pesten, ez minden vágyam :-))
(csak gondoltam leírom...)

Harald hardrode 2012.02.16. 12:04:56

@TonyCaviar: tévedés 200 egy korsó. Vállalhatatlan a sör, vállalhatatlanok a pincérek, vállalhatatlan a törzsközönség. A kocsma kialakítása és dizájnja vállalható, de összességében egy elképesztően szar helyet eredményez. Jah és vágni lehet a füstöt, ami megint csak egy jó nagy fekete pont. Amikor kezdtek akkor volt kronenburg búzájuk 790,-t, ez három éve volt. Teljesen vállalható volt, akkoriban ezen az áron az a sör. Azonban gyorsan levették, mert az "uri" közönség 200 szlopálta az ótvargyenge fejfájást okozó vackot. A Dreher is alig megy mellette.

Harald hardrode 2012.02.19. 18:24:06

Tegnap megint jártam a Bohémiában, de most figyeltem, hogy mit húz be a csapos a lapon, mivel egyik barátom panaszkodott, hogy az ő társaságuknál nagyon nem stimmeltek a vonalak. Sem mennyiségre, sem árra.
Azt vettem észre, hogy tényleg érdekesen megy a strigulázás. Olyan tételek is felkerültek, amiket nem is fogyasztottunk. Majd a számla kiegyenlítésekor, amikor mindenki fizette a részét, borravalóval, még mindig bent volt 2,5 korsó (nem elírás, ennyit mondott a csapos). Nagyon érdekes, mert senki nem volt részeg (mindenki 2-3-4 korsó között fogyasztott). Egy dolgot elért a felszolgáló: többet be nem teszem a lábamat oda. Miért kell minden jó helyen lehúzósnak lenni? Tuti, hogy, mint eddig, két hetente egyszer benéztem volna, barátokkal és hagytam volna ott szépen a sörre és borravalót is mindig adtam, mert a kiszolgálással eddig meg voltam elégedve. Így viszont tiltó listára került a hely.
süti beállítások módosítása