Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A kívülálló azt hiszi, hogy a sörkóstolás nem más, mint ingyenberúgás jó sörökből, de én ezt határozottan cáfolom. A sörkóstoló egészen máshogy élvezi a sört, mint a szociális ivó, és folyton spórol a józanságával a következő mintára, mert ha idő előtt elveszti a józan ítélőképességét, akkor kudarcot vall a feladatával. Ha jól csinálod, tök józan maradsz, max egy kis nyomást érzel a halántékodon. A hétvégi házi házisörfőzők versenye azonban egészen máshogy nézett ki.


Megszokhattam, hogy a sörversenyeken mindig előkerül egy-két borzalmasan elrontott sör is, amiből a minimálisan szükséges egy apró kortynál többet az ember nem fogyaszt. A szombaton megrendezett Első Házisörfőzők Versenyének IPA kategóriájában, melyben volt szerencsém zsűriként részt venni, egyetlen rossz sör nem volt. És ezt a ledöbbenés őszinte hangján mondom, mert jó IPA-t főzni egyáltalán nem könnyű, még ha kívülről csak annyi is látszik a feladatból, hogy meg kell komlózni ezerrel.

A 10 magyar házi IPA, amit végigkóstoltam mind legalábbis rendben volt. A nagyrészük egyenesen jó volt, és volt közte egy nagyszerű. Kiss Tamás Midnight IPA-ja meg is nyerte a kategóriát. A legfurább, hogy ezek nem a hagyományos citrusos-fenyős amerikai IPA-k nyomvonalán indultak el, hanem a legtöbb valami egészen új ízt hozott, leggyakrabban világos trópusi gyümölcsök, lichi, mangó és más effélék támadtak, ami nekem személyesen is nagy kedvencem – lásd: Moor Northern Star >>>.



Én ott számoltam el magam, hogy egy átlagos sörversenyen átlagos erősségű söröket kell kóstolni, itt viszont nemcsak hogy mind jó volt, de mind dögerős is volt, odakint a Piritós előtt pedig 40 fok, napsütés, egyszóval nem volt könnyű nap. Íme az eredmények >>>

Az biztos, hogy az eddigi szép eredmények, melyeket a tavaly feléledő magyar házi sörfőző társadalom a szlovákiai versenyeken elért, nem voltak véletlenek. Egyszerűen jók vagyunk és kész! És nem csak sörfőzésben. A tavalyi rozsnyói győztes Tibeer és társai által szervezett verseny is nagyon profi volt, azt hiszem egyetlen kritikai megjegyzést sem tudok előcsiholni… Úgyhogy nincs más hátra, mint a következő években végigverni Közép-Európát a házi sörversenyeken, és végül legyőzni a lengyel házi-sörfőzőnőket >>>



Illetve arra is figyeljünk, hogy az amerikai minta nyomán, hányan lesznek azok a sikeres házi sörfőzők, akik háziból átmennek kereskedelmi mikróba. Egyet már tudok is: az IPA és a stout kategória győztese, Kis Tamás a tavaszi Főzdefeszten Hopfanatic néven be is mutatja első vándorfőzeteit.

FK szokásáshoz híven volt olyan pofátlan, hogy a legtöbb nyertes főzetet begyűjtötte magának, úgyhogy a héten további házisör-kóstolások várhatóak.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr924483876

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.02. 15:21:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kortyondiak 2012.05.02. 18:46:17

Kérhetek egy pontos dátumot a tavaszi Fözdefeszt-ről,ban, ben,ból,ráb,réb?
Mikor lesz, na? :))

Sziporkaszivem 2012.05.03. 10:46:22

@Kortyondiak: Mindjárt! Május 18-19-20-ai hétvége.

TonyCaviar 2012.05.03. 11:16:24

Nemsokára lesz infó.

yuing 2012.12.30. 16:48:00

A SÖR NEM ARRA VALÓ,HOGY VALAKI HÜJÉRE IGYA MAGÁT !!!(arra ott van a ?? kannás-bor=méreg !

Gérard Duchemin 2013.01.02. 13:12:13

@yuing: "A SÖR NEM ARRA VALÓ,HOGY VALAKI HÜJÉRE IGYA MAGÁT !!!"

Ellenben néhány paraszt még mindig ezt hiszi.

Gérard Duchemin 2013.01.02. 13:12:49

@Gérard Duchemin: Bocsánat, nem paraszt, hanem bunkó.
süti beállítások módosítása