A Ráday utcában tudomásom szerint egyetlen komoly zenei felhozatallal rendelkező hely van, az IF Café, ahol a hazai jazz legjobbjai lépnek fel, legalábbis amennyire én meg tudom állapítani. Eddig még sem lett az utca központja, talán mert arrafelé a gasztro viszi a primet, a kultúra csak utána kullog.
Pár hete azonban a matematikusból és ipari alpinistából lett vendéglős tulaj gondolt egy nagyot, és új logót készíttetett, melynek a központjában a kézműves sör áll, és azóta vetésforgóban hat magyar sört csapol – Tuck Barát, Sherwood Ale, Little John, Fekete Bárány, Keserű Méz, Dupla Köles.
Ettől aztán a konyha is új fókuszt kapott, és ma már minden sörre elkészült a jellegzetes hozzá illő fogás, én a Sherwood Ale-t fogtam ki és a hozzá készült angol mustáros hátszínt fóliában sült burgonyával. Tisztességes fogás, a cseh kocsmai ízeket idézi – marhahús és barnasör. Jó megoldás, a mustár rafinált csípőssége kihangsúlyozza a Sherwood rejtőzködő édességét és előhozza belőle az élesztőt. Az ízharmónia nem borzongatóan tökéletes, de a finom kontraszt előnyös helyzetbe hozza a sör ízeit.
A Little Johnhoz hagymatortát készítettek, ezt még nem kóstoltam, és úgy fest, lassan az összes sör mellé meglesz az ételpár. Megyünk kóstolgatni.
Ha a Pointerben csapolt Mistert nem számítjuk, akkor az utcában ez az egyetlen kézműves sör, és ennek már most meglátszik a hatása – a tulaj elmondása szerint érezhetően növelte az érdeklődést a hely iránt.