Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

17

2012.07.02. 11:53 - TonyCaviar

17.jpg

Drága, nagyüveges, hordós érlelésű amerikai dupla IPA – igazi ünnepi sör. Ideje volt koccintani a Főzdefeszt sikerére.

Az 1994-es alapítású Great Divide alapítása után azonnal az amerikai kézműves sörfőzés élére ugrott és nekiállt érmeket gyűjteni. A coloradói főzde egyike volt azoknak az ikonikus amerikai főzdéknek, akiket eleve nem érdekelt a mindennapi fogyasztás kiszolgálása, meg a kiegyensúlyozott termékpaletta és más efféle üzletembereknek való megfontolások. Ők masszív, ütős söröket akartak csak főzni, és söreik nagy része a mai napig erős 8% feletti vadulás. Minden évben főznek egy hordóérlelt dupla IPA-t, amit az éppen aktuális évforduló számával látnak el.
Megvan már a 18th Anniversary is, de mi a tavalyi 17th-hez jutottunk hozzá – na honnan? Természetesen a Csakajósörből.

Az üveg, a design elmond mindet: tréfamentes amerikai odaverés lesz. A sörnek szépen világító mélyborostyán színe van és hamar múló habja, ami 10%-os alkoholfoknál teljesen ok. Az íze csodálatosan komplex és mégis feszes, nehéz is kihámozni, hogy mit érez a száj. Hihetetlen sütis ízeket az biztos – karamella, vanília és linzer attak, aztán a citrusos komló előhozza ugyanannak a malátának a parfümösebb kvalitásait, és ebből egy könyörtelen whisky-íz kerekedik elő - ez már nyilván a hordóérlelés hatása – ami ugyanakkor a konyakot is magában hordozza. Sűrű és ragacsos, mégis száraz, a végtelenségig itatja magát – kis poharakból, szürcsölgetve.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr954623669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2012.07.03. 12:40:42

Emlékszem, ez a sör olyan volt, hogy a megivása után egy héttel még mindig Narancsos-citrusos illat áradt az üres palackjából!!! :-) Ezzel én el is mondtam mindent a minőségről, a többi feljebb, Tony által.

A Port brewing Mongo Ipa-ja volt csak hasonlatos ehhez. No, persze az is a Csak a jó sör-ből...

...Armando egy félisten, de néha még ő is megbotlik :-( .

gilgalad 2012.07.03. 14:09:36

Én ezekkel a darabokkal megvárom a telet, nem hinném hogy +35°C-ban jót tenne nekem.

Kortyondiak 2012.07.04. 18:33:07

Ketten nem bírtunk meginni egy palackkal.
Hi-hi-hi. Olyan iszonyú tömény !
süti beállítások módosítása