Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

tafelspitz.jpg

Hálás feladat 3 információra éhes gasztroújságírónak vinni négy súlyos extrémsört, csúcson az Angry Beasttel. Kösz Tomi! Táfelspitzes Annákkal élesztgettük a fenevadat! >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr704771765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serkoptató 2012.09.12. 11:41:39

... hát elég sok pontatlanságot hordanak össze Annáék.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.09.12. 11:56:09

@Serkoptató: Számból vetted ki a kommentet:
pl.: "hidegkomlózás akkor történik, ha hidegen dobják bele a komlót, és áztatják, a növény így adja át legintenzívebben citrusos, izgalmas aromáit, ezért is hívják aromakomlónak."
stb stb

TonyCaviar 2012.09.12. 12:07:51

igen, ez egy félreértés, én annyit mondtam, hogy nem forralják vele a komlót. ne bántástok, az én hibám, olyan fáradt voltam, hogy beszélni alig tudtam, és nem tudtam elég jól átadni a tudást...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.09.13. 11:51:44

@TonyCaviar: ez csak csepp a tengerben, lásd még pl. máslás + egyebek

Serkoptató 2012.09.13. 12:11:38

Azt mondjuk nem konkrétan az Annáknak rovom fel, mert több helyen is olvastam, de meg kellene már szabadulni attól az urban legendtől is, hogy az Imperial Russian Stout Katalin orosz cárnő rendelésére született anno...

TonyCaviar 2012.09.13. 16:12:36

@Serkoptató: Az Oxford Companion to Beer ezt írja...

Serkoptató 2012.09.13. 20:34:04

@TonyCaviar: Roger Protz pedig a Classic Stout & Ales c. könyvében onnan eredezteti az elnevezést, hogy az egyik -- amúgy belga -- londoni sörkereskedő, aki a Baltikumba és Oroszországba is szállított portert (stoutot) -- a hadseregnek is -- megkapta a cárnőtől a hivatalos udvari szállító titulust.
Erre ettől kezdve -- marketing! -- saját neve alatt főzetett több brit sörfőzdével is portert (stoutot), ami mellé jelzőnek odaillesztette a Russian Imperial jelzőt is.
Ezt azután más sörfőzdék is átvették, és a dolog érdekessége még, hogy a tengeri utazást szimulálandó, a sört palackozás előtt egy évig érlelték tölgyfahordóban.
A R.I.S. tehát nem egy új, kifejlesztett, hanem egy már létező sör volt, csak kapott egy új, csillogóbb címkét.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ma már ne lehetne egy önálló sörtípusként kezelni.
Amit ráadásul szeretek is, ha jól van összerakva!

Serkoptató 2012.09.13. 20:36:45

@Serkoptató: bocs, Classic Stout & Porter a könyv címe.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.09.14. 12:40:20

@Serkoptató: @TonyCaviar: Ja, még viccesen meg is jegyzik valahol - hogy Sierra Leone Stout-nak is hívhatnák, mert hogy oda is exportáltak, csak az orosz cári udvarnak kicsit jobban csengett a neve...
süti beállítások módosítása