Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

aventinuspif.jpg

Ha valaki résen volt, ezt a vasárnap délutáni menüt lőhette a Sörmanufaktúrában. Én vendégségbe vittem, azt hiszem bevált. Az Aventinus tökéletes desszertsör, és hozzá Pif névtelen tiramisu-parafrázisa. Mindig izgulok, amikor egy új sör-étel párt raknak elém hiteles forrásból, hogy létrejön-e az a varázslat, amit egy párszor már megéreztem, de a mindennapi tapasztalatban oly ritka. Pif munkáiban általában létrejön, és most sem kellett csalódni.

A halványbarna krémes kocka nagyjából a következőkből állt össze: a piskóta gyümölcsteába lett áztatva, a mascarponéhez pedig étcsokit és fehércsokit, valamit őrölt pörkölt malátát és kávét kevert.  Az eredmény egészen lenyűgöző dinamikus harmónia. A süti ízeit más hangszereléssel, de tökéletes összhangban folytatja az Aventinus – nem leutánozza vagy visszhangozza, hanem pontos taktusra folytatja -  valódi komolyzenei élmény vasárnap délutánra.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr84814644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gérard Duchemin 2012.10.02. 13:22:41

Elnézést a buta hozzászólásért, de én mostanában úgy érzem, hogy rengeteg sör lett kikiáltva desszertsörnek, és mellé süteményt ajánlanak. Abszolút nem zárkózok el a sör sütemény párosítás elöl, de nálam azért szűkebb azon sörök spektruma amely mellé nyilemnyalomot ennék. Bocsánat.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.10.02. 21:12:05

engedelmeddel ellopom a képet, mert megírtam a posztot, de nem voltam jelen a partin: sorbuvar.blog.hu/2012/10/02/sordesszert_aventinus_a_csapon

Itt van a leírás mi is szerepel benne.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.10.02. 21:22:18

@Gérard Duchemin: Az, hogy az Aventinus mellé desszertet adunk, még nem determinálja desszertsörré. A választást - amellett, hogy szerintem finom vele egy desszert - sokkal inkább meghatározta, hogy egy meleg konyha nélküli helyen, egy nehéz, édes duplabak mellé valamit ehessünk, ami nem aranyáron adható (én valami szarvashúsos erdei gyümölcsös krokettes cuccot is megennék mellé), nem hűl ki, és viszonylag kulturáltan tálalható, az nagyjából ez.

Gérard Duchemin 2012.10.03. 08:22:56

@pif: Persze, persze, ízlések különböznek, de nálam desszert mellé csak gyümölcsös sör megy, duplabak nem, mert abban több a kesernyés íz, mint az édes.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.10.03. 13:01:52

@Gérard Duchemin: vannak igazán keserűek is. Pl a Triumphator, vagy az Andechser a maga gyógyfüves gyomorkeserűjével, de egy Asam, egy Korbinian vagy akár egy Barcagi kifejezetten édes ízvilágú. A komló csak a megfelelő súlyozású harmóniát teszi mellé

Harald hardrode 2012.10.07. 11:33:27

@Gérard Duchemin: szerintem ez a párosítás tökéletes volt. A süti magában is oltári lenne, de itt tényleg kiemelték egymás ízeit. Az aventius szerintem is elég gyümölcsös, hogy süteményt lehessen adni hozzá. Az enyhe komló íz pedig tökéletes harmóniát adott a sör enyhe keserűségével. Tényleg telitalálat.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.10.08. 14:34:22

@Harald hardrode: Örülök, hogy bejött, a dicséret meg mindig jól esik! Folytatjuk...
:o]