Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amik kimaradtak I.

2012.12.29. 18:56 - TonyCaviar

bourbon.jpg
Amikor a Folyékony Kenyér 2009-ben elindult, nemigen volt miről írni, különféle Sopronikat kóstolgattam és a csapolt Drehert próbáltam helyén kezelni. Azóta viszont olyan bőséggel történnek a történések, és olyan sok izgalmas sör jön szembe, hogy nem minden fér fel a blogra. Viszont nem szívesen viszek át adósságokat a jövő évre, ezért most egy kis hiánypótlás főleg képekben.

A Camba Bourbon Barrelt először tavaly kóstoltam Rozsnyón, ezt az üveget a Sörmanufaktúrától kaptam, köszönet érte. Döbbenetesen erős és intenzív Bourbon-íze szinte kiírja ezt a sört a sörök közül, viszont mivel eszméletlen finom, mindenképp helyet kell kapjon valahol a csúcsok körül. Igaz, nehéz sörként inni - inkább olyan, mintha valami sűrítmény lenne, amiből elég egy keveset hozzáadni valamihez, hogy Bourbon-hordóban érlelt íze legyen.

whiskeyweisse.jpg

A bajorok nagyon rámentek a whisky-re mostanában. A Whiskey-weisséről nem sokat tudok, Bajorországban vettem nyáron egy kisboltban. Butaságnak tűnik, minek a búzasört összewhisky-zni? Viszont a végeredmény lenyűgöző volt.

mahrslager.jpg

A Mahr's Brau nagyszerű főzde, fiatal, intelligens tulaj-sörfőzővel és 500 éves múlttal. Ez egy felsőerjesztésű lágersör, ami csak elsőre tűnik ellentmondásnak. Végül is miért ne lehetne hidegen érlelni egy ale-t. Búza is van benne - ez is csodálatos volt - habos, édeskés, kesernyés és ízletes - plusz az a félreismerhetetlen nagyszerű bambergi íz.

u.jpg

A Mahr's Brau slágersöre - egy szűretlen láger. Egy kellerbier. nagyszerű Bamberg-íz jellemzi.

erdbeer1.jpg
És egy ikonoklasztikus búzasör a legjobb bajor sörfőzőktől. Igen, mindtől egyszerre. Azt hitték, hogy ha Bajorország 8 köztiszteletben álló sörmestere együtt adja a nevét egy olyan sörhöz, ami poénra veszi a Reinheitsgebotot azzal hozzájárulnak ahhoz, hogy a bajor sörivó egy kicsit nyitottabbá váljon a szokatlan sörökre. Tévedtek. Óriás botrány lett belőle, befolyásos publicisták cikizték ki őket glosszákban, és vegül olyan felháborodás lett az ügyből, hogy vissza kellett vonni az üvegeket. Pedig a hátcimkére még a saját karikatúrájukat is feltették. De a bajorok beszóltak: a Reinheitsgebottal nem szórakozol. Amúgy meg nem egy rossz sör. 

erdbeer2.jpg

Címkék: sörkóstolás

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr544986700

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Folyékony kenyér 2013.01.23. 17:04:58

"Sört!" (Rejtő Jenő: Az Elveszett Cirkáló  [1938]) Ha a Radzeer cirkáló Piszkos Fred kapitány vezénylése alatt ide tévedne a 21. századi Milánóba valamelyik csatornán felhajózva, és elhangozna a híres parancs, akkor bizony illene utánanézni a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pluto111 2012.12.29. 21:05:39

Jól tették a bajorok. Amíg ragaszkodnak a hagyományaikhoz, addig jó sört ihatnak.

Gérard Duchemin 2013.01.02. 15:09:36

Jé, ezt az eprest ittam. Szóval az üvege egy muzeális darab, egy visszavont termék.
süti beállítások módosítása