Én személy szerint régóta várok rá, hogy Tibeer, a házi sörfőzőverseny fő szervezője és az egyesület elnöke, megfőzze házi söreinek gerillakiadását. Konkrétan azóta, hogy kóstoltam őket >>>
Tibeer élelmiszermérnök és a belga klónokra mozdult rá. Ezt általában úgy teszi, hogy a boltban kapható belga sörökből kinyeri a maradék élesztőt, kitenyészti, aztán azzal erjeszti le a sajátját. Így lett a Duvelből Dühös, ami házi sörként 12% alkoholt tartalmazott, és annyira jó volt, hogy beszakadt alatta az asztal. Most végre más is megkóstolhatja, ugyanis a Legenda sörfőzdében lefőzött belőle több száz litert. Igaz, hogy ez a hivatalos kiadás már csak 8,5%-os, akár az eredeti Duvel, de a lényeg azért ott van. Halvány narancsszínű sör szépen tornyosuló de hamar múló habbal, erősen korianderes, fűszeres, markánsan komlózott – egyszerűen szép. És akkor most azt is végignézzük, ahogy a kereskedelmi sörök világában is polgárjogot nyer a klón. Vasárnaptól csapon az Élesztőben!
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.