Először a pénteken kezdődő Gourmet-fesztiválon kóstolható az Élesztő fejlesztés alatt álló ételkínálata. A jövő héten a söntés mellett nyíló Élesztő Sörkonyha fontos feladata lesz, hogy csillapítsa a sörivó eposzi éhségét, ugyanakkor képes lesz meglepő és mulatságos gasztronómiai szórakoztatást nyújtani azoknak, akik inkább ízekre és élményekre vannak kiéhezve.
Disztós Péter az Élesztő Sörkonyha szakmai vezetője a Gourmet fesztiválon mutatja be az első izgalmas kompozíciót: Bitumen csoki mousse fekete fokhagymával és stout zselével. Idézem:
A mousse-t 72%-os szumátrai csokoládéból készítettük, a stout zselét a Legenda sörfőzde 12 %-os Bitumen nevű söréből, mindezt fekete fokhagyma gerezddel tálaljuk, ami a fokhagyma egy fermentált változata, ízében balzsamecetre, aszalt szilvára, medvecukorra emlékeztet, az erőteljes fokhagymaízt a fermentálásnak köszönhetően elveszítve édeskés és lágy állagot kapunk.
Összetétel:
Csoki-mousse:
500gr 72%-os csokoládé
10 tojásfehérje
100gr cukor
800gr habtejszín
Bitumen zselé:
1,5l Bitumen Stout
100gr cukor
10gr só
5gr agar-agar
Az Élesztő Sörkonyha bemutatkozó menüje a Gourmet fesztiválon:
Köleses birkahurka
borsópüré, tzatziki
Csülök Pastrami
Ropogós csülök, lilahagyma lekvárral
Sörös vaddisznógulyás friss kenyérrel
Bitumen mousse fekete fokhagymával
Keresétek az Élesztő-Léhűtő-Főzdefeszt közös standot a Gourmet-n, és kóstoljatok premier előtt Hopfanatic White Hopsot és Mrs. Wheeler Portert, valamint a jól bevált kedvenceket, Mézet, Bitument, James Brown-t, White Horse-t, és még egy sor más sört!