Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

stlucas.jpg

Amióta belecsaptunk a házi sörök világába és elindítottuk a Brew Studiót, már jó pár nagyszerű házi sört mutattunk be, pl. a megnyitó esemény Kappitányát, ami egy tökéletes west-coast IPA, és az Ein, Zwo búzasört, szintén a Gólem Házi Sörfőzdétől. Most két sört kóstoltam találomra a St. Lucas nevű formációtól, ami két átmenetileg állástalan pénzügyes srácból áll.

A St. Lucas narancsos búzasöre a műfajhoz képest kicsit sötét rezes színű, opálos sör, hamar múló, kövér olajos habbal. Az illata nagyon erősen a belga witekére emlékeztet, ami azonnal el is helyez az értelmezési horizonton, és kiderül, tényleg van benne narancshéj és koriander. Az aprószemű habzás is tökéletesen belga élmény. Bújkáló citrusosság, bújkáló karamell, némi mézesség, és a végén odacsap a narancsíz majd közvetlenül utána bezörget a komló: szép egyensúlyos, fajtahű wit, a szokásosnál jobban kiszínezett narancsízzel.

A St. Lucas Stoutnak komoly mélyfekete teste van, lassan múló szép habbal. Frissen pörkölt, gyümölcsös, üdítő malátaillata. A teste habos, könnyű – kávé két cukorral. Jóféle hosszan iszogatható stout, sok pörkölt fekete ízzel, de nem vizes, mint mondjuk a cseh barnák, és nem is olyan gyenge. A minap pont arra járt egy svéd sörfőző, megkóstolta és odavolt érte: arrafelé, ahonnan ő jön, ez számít mindennapi ivósörnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr845387366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása