Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

meinklang.jpg

Kellemes meglepetés volt, amikor pár hónappal ezelőtt új éjjel-nappali nyílt a BAH-csomóponton, a Fürj utca tövében, és kiderült, hogy ahhoz az egyetlen bolthálózathoz tartozik, amelyik hajlandó hosszú távon tisztességes sörkínálatot tartani: a 8&8-hoz, melynek ez a harmadik boltja.

Néha ajánlottam már egy-két sört a tulajnak, amit azóta sikerrel forgalmaz, így ha összefutunk a boltban, váltunk egy-két szót. A múltkor eldicsekedett vele, hogy van alakorsöre is, adott is belőle egy üveggel.

A Meinklang Urkorn Bier egy jól menő burgenlandi biogazdaság legújabb terméke. Az alakorból, tönkebúzából és tönkölyből készült biosörnek szép ködös narancsos aranyszíne van és tömött fehér habja. Illata savanyú malátaillat.

Az íze kedves osztrák vidéki szalmaíz, erős mezőgazdasági hangulat. Határozottan malátaközpontú sör kellemes, közepes testtel, aprószemű, finoman zsezsgő karbonációval. Stílusra leginkább egy zwickl, vagy zoigl.

Ízében diós, szalmás aromák kavarognak, a keserűség, ami minden bizonnyal komlóból jön, olyan könnyed és kellemes, mint egy olaszrizling mandulás keserűsége, és picit angolos, mintha fuggles volna. Szépen összerakott, visszafogott sör – semmi őrület, de minden a helyén van.

Különösen aktuális a sztori, hiszen évek óta várjuk a magyar alakorsör megjelenését, amit én már kóstoltam is, és már volt belőle egy nagyszerű változat is, de még mindig várjuk, hogy a való életben is megjelenjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr35386691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.07.04. 12:50:36

Mennyiért mérik?

Atekboy 2013.07.04. 17:54:11

798 Huf. Pazar egy non-stop ez a delikat, kene a mi sarkunkra is!
süti beállítások módosítása