Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

jubi1.jpg


Pár éve még vadásztam a Főzdefesztre időzített sörpremierekre, most meg már annyi van minden évben, hogy nem bírom megírni az összeset. Szerencsére, Simkó úr, a békésszentandrási sörfőzdés, minden évben, és most is gondoskodik róla, hogy egy-egy premiersört biztosan megkóstolhassunk.

Domján István pont húsz éve nyitotta meg a sörfőzdéjét Kerekegyházán. Korábban éttermes volt és amikor kezdte, még fahordókból árulta a sört. Aztán a korszellemhez híven maga is sörfőzdés lett és azóta is az. Közben éveken át látta el a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöki tisztét, és később is aktívan részt vett az egyesület törekvéseiben, mint például a tavaly elért jövedéki adó lefelezése. Így hetvenen túl azonban őt is elérte a sörforradalom szele, és a sörfőzde huszadik fennállásának tiszteletére egy új izgalmas sört fejlesztett, amit a Főzdefeszten mutat be. A Jubileum 20-at a hagyományos szűk körű pre-feszt sörbemutatón kóstolhattuk meg a Csakajósörben.

A határozottan retró-hatást keltő üveg, ami kicsit a jamaicai Red Stripe-ra emlékeztet, viszonylag erős, 6%-os sört tartalmaz. A 4 féle malátából készült láger az erős világos bakok nyomában jár. Komplex, erősteljes maláta-ízét Hallertau komlók – pellett és leveles – ellensúlyozzák. Hidegen kicsit éles, ahogy melegszik, egyre kedvesebb ízeket mutat meg, és ha jó pillanatban kóstolunk bele, határozott marcipánízre bukkanunk. A Jubileum 20-at a Reviczky utcában kell keresni!

jubi2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr695488839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Házmester 2013.09.02. 11:32:48

Ja hogy nem marcipános, csak olyan ízű. Megnyugodtam.

Bud Taste 2013.09.03. 19:18:28

@Házmester: Ha nem direkt van akkor az benzaldehid jelenlétére utal, az pedig lehet akár sörhiba is...

Házmester 2013.09.03. 22:25:16

@Bud Taste: nekem mindegy, csak finom legyen, és egészségügyi kockázatoktól mentes (az alkoholon kívül) :D

River I 2013.09.08. 16:30:32

A kapacitásomhoz mért legtöbb sört megkóstoltam az elmúlt két napban a Főzdefeszten, és ez alapján azt kell mondanom, hogy a legrosszabb sör díját a Jubiluem 20 vitte el. Sorry.

Kortyondiak 2013.09.10. 21:19:09

@River I: Én nem akartam mondani, de most már mindegy

Áron Varga 2013.09.16. 01:40:36

@River I: Pedig szoros volt a verseny, voltak "szép" darabok. áá
süti beállítások módosítása