Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mashtag.jpg

A Brewdog ismét letett valamit a közösségi sörfőzés asztalára. A Mashtag az első olyan sör, amit a sörivók, rajongók, érdeklődők, beledumálók főztek, illetve nem ők főzték, de a sörfőzés minden mozzanatát megszavaztatták velük a neten. Ezt a crowdfounding mintájára „crowdsourcingnak” nevezik. Cserébe mindenkit bejelölnek a sörön – ezért Mashtag. Mashtagnek azt a posztot hívják, melyen rohadt sokan be vannak jelölve, mondjuk egy egész évfolyam, vagy ilyesmi.

Sötétbarna kólánál átlátszatlanabb folyadék, tömött, lassan múló világosbarna habbal. Az illata olcsó pipadohány és egy kis télies pörkölt maláta. A korty elejének szinte nincs is íze, csak valami angolos üresség, aztán, ahogy csúszik le, úgy bontakozik ki kis konyakosság, kis aszaltszilvásság, harmonikusan keseredő, illatos komló, némi fahordósság és kellemes alkoholos csípés. Kifejezetten behízelgő, vidám sör, könnyű testtel, csalafinta ízekkel.

A kedves nézők olyasmiket szavaztak bele a sörbe, mint tölgyfa-chipsen és mogyorón való érlelés. A tölgyfachips értelmes és sikeres mozzanat, de a mogyorót nem tudom mire vélni, bár az is egyértelműen ott van az ízében. És a komlók is egészen meglepőek: Nelson Sauvin, Mouteka és Pacific Gem. Nem egészen értem, hogyan lehetett összehangolni a nyilván mindenfelé széttartó szavazatokat, de az biztos, hogy jól sikerült.
Nálunk most a Gólem próbálkozik hasonlóval >>> Másik irányból pedig Németh Antal és Takács Péter Esti Mese nevű söre lépeget hasonló stílus irányába, bár egész más végeredménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr415591056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bud Taste 2013.10.23. 10:21:32

"Nem egészen értem, hogyan lehetett összehangolni a nyilván mindenfelé széttartó szavazatokat, de az biztos, hogy jól sikerült."
Erre beindult az agyam, lehetne főzni itthon is egy ilyet, a neve lehetne VARANGY a TOAD (Taste of a Democracy) után szabadon:))). 6 féle maláta, 6 féle komló és 6 élesztőfajtából választhatná ki a nagyérdemű a sátáni főzet (sokak szerint a demokrácia a sátántól ered, mint ahogyan a sör is) összetevőit. A főzést 666 literes mennyiségben bevállalom! A mashtag viszont a Te feladatod lenne, ha érdekel az ötlet.

TonyCaviar 2013.10.23. 10:30:18

váhú! ez nagyszerű ötlet,
én várnék vele egy kicsit, beszéljünk róla személyesen, persze hogy érdekel:)

Ogreface 2013.10.24. 15:36:56

A "facén" lehetett szavazni a dolgokra. Először volt az a kérdés, hogy milyen típusú legyen. Engem nagyon meglepett, hogy nem ipát főzetnek a Brewdogos srácokkal. Aztán pár nap múlva jöttek a maláták és így tovább. Annyira azért be volt határolva, hogy nem volt több száz, talán maximum 10-12 lehetőség mindenre, tehát például nem lehetett volna "csirke paprikást" / örök klasszikus! :) / belefőzetni. Szerintem ezzel a módszerrel lenne a legkönnyebb összehozni ezt a sört is. Sok sikert hozzá, én erre is bőszen fogok szavazni, a Mashtag alapanyagaira is megtettem! ;-)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.10.24. 18:53:53

@Bud Taste: hogy ne sátáni legyen, a népszavazás alternatívája lehet még kockavetés is, lásd a "szakirodalmat":
www.libri.hu/konyv/a-kockaveto.html
:-)

Bud Taste 2013.10.24. 20:42:23

@Pável: Igazából a sátánit csak poénból írtam, mivel nem kapcsoltam, hogy az '56-os évforduló napja apropóján született a bejegyzés. Lehetne az 1956.10.23. logika mentén '56-os eredeti fajsúlyú, 10 SRM-ű és 23-as IBU-jú sör is nemzetközi alapanyagokból (amerikai és angol komló; német, belga maláta; magyar,osztrák, francia, belga, US, GB élesztők stb.) 1956 literes mennyiségben. A neve viszont tényleg magyar varangy vagy Hungarian ToaD kellene legyen:). Apropó toad, van egy Angliában élő magyar költő, aki egy angol országos versenyen pár éve első díjas lett
a versével, amiben van cerberus meg toad dropping és egy nagyon jó vers, de sajnos már csak a hangulatára emlékszem, a versre konkrétan nem. Nem ismered véletlenül a költőt?

TonyCaviar 2013.10.25. 08:41:40

nahát tényleg öntudatlanul politizáltam, eszembe sem jutott, hogy a nemzeti ünnepre valahogy rezonál az a sör. mostanában ritkán jut eszembe a demokrácia, miközben a nemzeti nagyléten merengek...

rambo13 2013.10.25. 09:22:38

@Bud Taste:
"A neve viszont tényleg magyar varangy vagy Hungarian ToaD kellene legyen:)".
de akkor ezzel a progival tervezzük :)
www.brewtoad.com/

Bud Taste 2013.10.25. 09:53:09

@rambo13: ez nem lehet kérdés:-)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.10.26. 00:51:18

@Bud Taste: @TonyCaviar: ha elkészül csinálok hozzá vmi korcsolyát és elővezetjük vhol

Bud Taste 2014.03.12. 17:55:03

@TonyCaviar: lesz valami Mashtag ügyben?
Ha már október 23-án nem jött össze, legalább március 15-re lehetne belőle vmi!
A Brewdognál lassan kész a második főzet, mi meg sehol nem tartunk! Ez a demokrácia egyetlen hátulütője, nem visz előre:)

www.brewdog.com/blog-article/mashtag-2014-day-3-hops
süti beállítások módosítása