Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Viszonylag korán indultunk haza Berlinből kocsival és félúton kezdtünk azon gondolkodni, hogy vajon miért is akarunk kora este hazatérni a januári Budapestre, amikor eszembe jutott, hogy másfél évvel ezelőtt vissza kellett utasítanom egy meghívást Jan Surány legújabb prágai kolostori sörfőzdéjének megnyitójára - talán éppen Főzdefeszt volt itthon. Lekanyarodtunk ezért és megkerestük a bervnovi kolostort Prága külvárosában.

brev2.jpg

Ez a kolostori főzde eggyel régebbi még Weihenstephannál is, hiszen 993-ból való az első sörfőzési emlék, ami egyben Csehország legrégebbi ismert sörfőzdéjévé is teszi. Annyival marad csak le Weihenstephantól, hogy itt egy idő után abbahagyták a főzést, míg a bajorok konkrétan 1040 óta főznek ugyanott. >>>

brev3.jpg

Aztán két évvel ezelőtt a Pivo Dum-os Jan Surány, a prágai kézműves sörfőzők vezéralakja kibérelte a néhai sörfőzdét és beindította a saját főzdéjét a történelmi falak közt. Szerencsénk volt, a telefonját sosem veszi fel, de éppen főzött, amikor beállítottunk, így a sörfőzdén kívül megtekinthettük a múzeumot is, majd megkóstolhattunk a szortimentet is, melyben volt egy csehesen földes-keserű IPA, egy gazdag, komplex Imperial Lager és egy csodálatos Imperial Stout, melynek íze hosszan elkísért hazafelé. Ebből hoztunk is egy üveggel, amit még nem bontottam fel.

brev4.jpg

Ez egy 1910-es sörcsap Pilzenből.

brev5.jpg

A kolostor udvarán Imperial Stouttal töltött whiskyshordók várakoznak az elszállításra.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr205793394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bud Taste 2014.02.03. 16:19:18

Amit Ti kóstoltatok az is fahordóban érlelt stout volt? Ha igen, brettes íze volt?

TonyCaviar 2014.02.04. 15:28:35

Nem, mi tankból ittuk, az üveg talán majd hordós lesz...
süti beállítások módosítása