Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

eznemipa.JPG

Németh Antal, a legújabb generációs - házi sörfőzőkből kinőtt - magyar sörfőzés egyik legizgalmasabb alakja, aki nemcsak a receptek, a technológia, de a terjesztés vonatkozásában is újat tudott hozni a kézműves sör világába - most megalapította saját főzdéjét, a Hedont, melynek két söre az Élesztőben >>> és a Jónásban mutatkozik be. A Hedon egész korrekt kis sajtóanyagot küldött nekünk, amit alant közlünk.

"A Németh Anti által alapított Sernevelde tavaly megnyerte a Rozsnyói Grand Championt a Katalin Cárnővel és a Napalm nevű chilis sörével elhozta a 2013-as Főzdefeszt közönségdíját is.

Mégsem volt maradéktalanul elégedett. Házi sörfőző vonalon megismert új társaival, Elek Zolival és Szlamka Gyurival együtt úgy döntöttek, hogy a közös vállalkozásukat már új alapokon és új névvel indítják. Két, egész évben folyamatosan kapható sörrel, a Credóval és a Vertigóval lépnek piacra.

A Credo először az index.hu munkatársainak megrendelésére készült még tavaly nyáron.

Ez a sör a 2013-as Főzdefeszten is igen népszerű volt, így nem volt kérdés, hogy ez lesz a Hedon első söre. Az alkotók egyfajta sajátságos kategórialeírással ,illetve annak inverzével definiálják sörüket: Ez nem egy IPA. Ez annyit takar, hogy a hagyományos IPÁkkal ellentétben a Credo egy maláta és egy komló felhasználásával készült.



Egy SMaSH (Single Malt - Single Hop) IPÁról van szó, ami egy új irányzatnak számít a sörkészítésben. Lényege, hogy a rengeteg összetevőből álló recept helyett, a komló és a maláta megfelelő megválasztásával, a kettő harmóniájára helyezi a hangsúlyt.

A Credo egy 6%-os, borostyán színű, határozott malátás alapokra helyezett sör, amelyet markáns komlózása tesz még különlegesebbé. Első kortya még enyhén édeskés, de ezt hamar ellensúlyozza a komló határozott keserűsége. Illatában és ízében is egyaránt megjelennek a Citra komlóra jellemző citrusos, trópusi gyümölcsökre emlékeztető elemek.

Ezt a sört kóstolhatjátok meg május 17-én, szombaton este hattól az Élesztőben. >>>


A második sör, a Vertigo, szintén merész húzásnak számít a hazai piacon. A Hedonos srácok úgy döntöttek, hogy újradefiniálják a lágert Magyarországon. Ezzel megmutatják, hogy igenis lehet olyan alsóerjesztésű sört főzni, ami jóval izgalmasabb az itthon megszokottnál.

A Vertigo már egy komplexebb malátás alapokra helyezett sör, amelynek igazi különlegességét az Amarillo komló jegyei adják. A Vertigó egy igazi, jó értelemben vett ivósör lett. Ezt a Jónásban kóstolhatjátok meg május 24-én, szombaton.


Gyertek el mindkét alkalommal, a sörök mellett a főzde tulajdonosait is megismerhetitek."

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr176168161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sal Bandy 2014.05.15. 18:39:55

Ez a jó az egészben, hogy lehet a főző mesterekkel találkozni és beszélni a sörről.

Serkoptató 2014.05.15. 20:36:29

Talán ez a single malt single hop nem is annyira új. Inkább vissza a gyökerekhez, az ős IPA-hoz.
süti beállítások módosítása