Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ez volt a nyolcadik

2014.09.26. 09:57 - TonyCaviar

ff81.jpg

és a legnehezebb Főzdefeszt. Küldetéstudatunk bevezetett minket a dolgok sűrűjébe, ott ahol a legnagyobb publicitást kapjuk. Most jól megmutattuk a világnak, milyen is a Főzdefeszt. Az Opera előtt, az Andrássy úton, a tévékamerák kereszttüzében, számos színvonalas párhuzamos rendezvény tőszomszédságában.

Köszönjük minden látogatónak, aki átverekedte magát a tömegen, és minden sörfőzőnek, aki extra erővel készült a megmérettetésre. Nem volt hiába – tartottuk a frontot: nem fogyott el a sör, és legtöbb helyen az ennivaló sem. Annak ellenére, hogy az eddigi 40-50 ezer körüli látogatószám helyett ezen a két napon majd félmillió ember vonult át rajtunk.

ff83.jpg


Ennek nagyon örülünk, mert bízunk benne, hogy ezentúl sokkal többen fogják tudni, mit jelent a „Főzdefeszt” szó, és ezentúl még nyugodtabban választhatunk magunknak pont megfelelő helyszínt, mint amilyen régen a Mikszáth volt, míg ki nem nőttük, majd a Műegyetem rakpart is lett.

Eleinte csodálatos ötletnek tűnt, hogy operaáriákat is fogunk hallani sörözés közben, akkor még nem tudtuk, hogy élő kísérleti alanyai leszünk egy komolyzenével működő hangfegyvernek, amit Marton Éva Énekversenynek neveztek. Ezt az utolsó pillanatban szervezték ránk az Opera évadnyitójával egyetemben, amit egy héttel azelőttről toltak át a mi hétvégénkre. Nem kellett volna feltétlenül így történnie, de a versenyt az opera előtti téren is közvetítették mind a 42 érdeklődőnek, és olyan szinten túlvezérelték a hangerőt, hogy egy-egy magas-„c”re egyszerre tizenketten buktak le fedezékbe a fülükre szorítva a kezüket, és az épp ott sörért sorban álló százak fejvesztve menekültek. 

ff84.jpg


Arra számítottunk, hogy a város közepén a hétvégi korzóval rengeteg új ember jelenik meg a feszten, de arra nem, hogy a szomszédos programok közti tömeges vonulás ennyire meghatározza a hangulatot. Mivel itt a Főzdefeszt is fogyasztóként vette igénybe a főszervező által biztosított szolgáltatásokat, kevesebb beleszólásunk volt a részletekbe, így történhetett, hogy nem volt elég wc, és azok sem voltak okosan elhelyezve.

A lényeg, hogy megtettük, amit a haza megkövetelt, és most már nyugodtan mehetünk mulatni a saját bulinkra. Ezentúl magunknak – azaz a saját kedves közönségünknek – fogjuk szervezni a fesztivált és majd mindenki szépen odajön, aki részt akar venni.

ff82.jpg

És: ígéretünkhöz híven, kiosztjuk az őszi díjainkat, az Év Sörfőzdéje és az Év kedvenc Kézműves söre díjat, október 2-án, csütörtökön, este 6-kor az Élesztő udvarából nyíló Brew Studióban. Sajnos a hely szűk befogadóképessége miatt az esemény zártkörű és regisztrációhoz kötött. 

Címkék: főzdefeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr66731827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delorian 2014.09.26. 12:05:55

Igen. A mellett, hogy most is jó buli volt a feszt, mint eddig mindig, jelen volt most az a néhány visszásság is melyek meg a helyszínválasztás egyenes következményeiként aposztrofálhatók.

Nyilván jó dolog a soha nem látott látogatottság, csak közben ne vesszen el az élmény valahol félúton, mint mikor egy feltörekvő rockzenekar a klubbokból a stadonokba avanzsál.

De nem aggódom, látszik jó kezekben a projekt. Tavasszal a Metapay némi sorbanállást generált és a többség nem csípte. El is tűnt egy pillanat alatt. Pedig full trendi, ahogy mostanában a fesztivál belépők vagy a pont ilyen eseményekre rendszeresen leszervezett haknizenész fellépők. Itt ilyenek továbbra sincsenek, nagyon helyesen.

Ami problémák meg most voltak, azok biztosan nem lesznek legközelebb, mint a fenti írás is bizonyítja.

Szóval csak így tovább !

Még annyit, hogy a tavaszi másik két élesztős sör (Egymilliárd Megavatt, Medvetánc) végleg eltünt a süllyesztőben vagy lehet még reménykedni a valamikori felbukkanásukban ?

TonyCaviar 2014.09.26. 13:14:05

@delorian: Örülök, hogy érthetően fejeztem ki magam:)
Igen, lesz Megawatt, Medvetánc és lesznek mások is! Erre a fesztre nem tudtuk, de a következőn tuti lesz!

Kortyondiak 2014.09.26. 21:37:52

Én jelentkeztem egyedül itt! Szeretnék ott lenni az Élesztőben csütörtökön. Köszi :))

Sal Bandy 2014.09.27. 19:13:39

Jah, lehet rosszul olvastam a kiírást, de nagyon hiányoltam a díjkiosztást. Most ok.

NomAAd 2014.09.30. 19:12:17

"Ezentúl magunknak – azaz a saját kedves közönségünknek – fogjuk szervezni a fesztivált és majd mindenki szépen odajön, aki részt akar venni." - ez a kedvenc mondatom.

rambo13 2015.03.19. 13:18:58

@TonyCaviar:
múltkorjában hatvanban voltam és (sajnos csak este, hazajövet)láttam egy épülete amin az állt, h múzeum serfőzde. itten írnak is róla:
www.agrarunio.hu/hir/110-ev-utan-ujra-a-varos-soret-ihatjak-11800.html

isemered őket?
süti beállítások módosítása