Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 mahunggyomber.jpg

Szénsavas, gyümölcsös, csípős, testes, és alkoholmentes. Mi az? A Mahung Művek új terméke, a kisüzemi gyömbérsör! És mivel a Mahung megnyitotta udvari pultját, most már az Élesztő udvarán is kapható a Mahung boszorkányos zöldség- és gyümölcs-dzsúzai mellett az új ízesített, házilag erjesztett gyömbérsör. Ami szintén egy csoda. Könnyű, frissítő, mégis lehengerlő és szórakoztató. Manapság ezzel kezdem a sörözést.

De lássuk, mit ír róla a Mester:

A Mahung Művek nyáron sem áll le! Hetek óta készülnek a Mahung Biokocsma legújabb, saját fejlesztésű és gyártású termékei, az erjesztett, a házi gyömbérsörök. Két, nyári fesztiválon is teszteltük mind az érdeklődést, mind a készítés lehetséges módjait. Nem kérdés, első hallásra mindenki a sörre asszociál, azonban fontos tudni, a gyömbérsör valójában egy üdítő alkoholtartalom nélkül vagy csak nagyon kis százalékban akár gyerekeknek is, feltéve, hogy nem gond, amikor a "szúrós víz" egy csípős ízzel egészül ki. Többek között készült már és folyamatosan készül most is: ananászos, narancsos, sárgadinnyés, epres, barackos, rebarbarás, matés, roibosos, levendulás, kókuszos, körtés. Érdekessége, hogy napról napra más ízprofil születik, hiszen folyamatosan érésben van a palackozást követően. A folyamat lényege, hogy a különböző, vegyes összetételű élesztőgombák hozzáadott cukrot és gyümölcscukrot lebontva megeszik és ezzel indul az erjedés valamint a széndioxid termelődés. Néhány nap után már a gyümölcscukrot is elfogyasztják, ilyenkor történik megpéldául, hogy az ananászosból elfogy az ananász ízés kapunk egy száraz, citrusos gyömbérsört. Az eredmény pedig egy diabetikus, alacsony alkohol- és cukortartalmú, üdítő, szénsavas frissítő. A következő lépcsőfok újabb élesztők kipróbálása, cukor- és gyümölcstartalom minél pontosabb beállítása és újabb zöldség-gyümölcs-fűszer kombinációk tesztelése, valamint a kész gyömbérsörök alkoholos koktéllá való komponálása.

Kiindulópontnak, otthoni kísérletezgetéshez találunk sok receptet, de a tökéletes gyömbérsör megalkotásához rengeteg tesztre, kóstolgatásra, présgépekre, víztisztító berendezésre és gasztronómiai ismeretekre van szükség. Ebből kifolyólag a pontos receptúra természetesen titkos, hiszen az interneten található receptúra bőven átdolgozásra került minden tekintetben.

A jelenlegi, kisüzemi változatokkal egyelőre az Élesztőben található Mahung Biokocsmában futhatunk össze, valamint tervezzük, hogy az idén nyíló Marionett Craft Beer Bar kínálatában is oszlopos tag lesz.

Pléhdobozos kontra kézműves, házi, kisüzemi gyömbérsör

A boltokban kapható pléhdobozos változat valójában csak instant gyömbért tartalmazó "víz", amelyet széndioxiddal dúsítanak. A Mahungféle gyömbérsör azonban az autentikus, házi vonalat képviselik, mivel valóban élesztő, cukor, valamint a hozzáadott gyümölcsök cukortartalma végett megerjednek és termelnek széndioxidot. A házi jellegű készítés mellett fontos szerepet játszik, hogy a Mahunghoz jól köthetően most sem maradt ki a kutyulás, a varázslat és a hozzáadott, zöldség-gyümölcs-fűszer.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr67662788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása