Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kávékrémleves

2015.09.17. 12:31 - TonyCaviar

sori_porter.jpg

Sori Baltic Porter 7%

Heikki egy pár hete meglátogatott az Élesztőben, és elmesélte, hogy rakta össze a Sori Brewery-t finnként Tallinban. A finnek nem ritkán járnak Tallinba inni, mert otthon szinte illegálisak a kicsit is erősebb sörök. Heikki pedig crowd-funding kampányt indított Finnországban arra, hogy Észtországan alapíthasson egy finn főzdét, melyet nem kötnek majd az idióta finn alkoholtörvények. Ez lett a Sori Brewing Co. 

Itthagyott egy pár sört is, a kávés baltic porterrel kezdtem.

A habja kövér kávés tejszínhab, laza barna szövet. Illata kávélikőr, szilva és feketecsoki. Az íze masszív és tömény és komplex. Kávéscukorként kezdődik (tudja mindenki, hogy mi ez?), aztán felzárkózik a gyümölcs és a cukor, a vége borsosan pikáns és karbonált szúrós, ami alól kibújik a komló és a kávé összekapaszkodott keserűje. Igazából nincs nagy teste, könnyen iható, de íztömény - desszert a javából, mintha egy első osztályú csokimousse-t kanalaznék némi rácsorgatott kávé alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr947795134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása