Bécs jön fel, mint a talajvíz. Tavalyelőtt egy kis folyóparti buli volt a sörfesztivál, tavaly a néhai Anker Brotfabrik épületét foglalták el, idén pedig már egy egész hetes Beer Week előzte meg a november 20-i hétvégén megtartott Craft Bier Fest Wien-t, és pompásan sikerült. Körülbelül 7000 ember látogatott el a fesztiválra, szombat este pedig 800 nem is tudott bejönni, mert a terem megtelt.
Én importálható pilszekre vadásztam, de pár órás kíséretezés után szégyenkezve hörpölgettem a Pilsner Urquellemet – ez volt a legropogósabb, legtisztább pilzeni - a képen Mickey Klemsch a fesztivál szervezője veri csapra a hordó szűretlent! Malátás bécsi lágerekből már szebb volt a felhozatal, akárcsak helyes bécsi stratup főzdékből, de igazán szépet a „sour” műfajból lehetett lőni. Az emiliai Del Ducato Beersel Morning-ja a Ducato New Morning saisonja és egy belga lambic keveréke elképesztően komplex, borzongatóan fanyar és hihetetlenül elegáns volt. A különféle erdei termésekből készült Waldbier tetszetős gondolat, gyönyörű kivitelezés, mérsékleten izgalmas sör lett. Ebben az évben a gyantás old ale volt soron.
Persze evett az irigység, mint minden évben, hogy milyen szép külföldi kínált van. Erre a jelenségre három okot találtam: 1. nyugat-európai sörfőzdék könnyebben mennek Bécsbe, mint Budapestre. 2. Bécsben már ma is van három-négy importőr, akik a legjobb amerikai és nyugat-európai craft-beereket behozzák. 3. Ausztriában a külföldi sörfőző a sajt cégével árulhatja a saját sörét, mert nem kell neki NAVhoz bekötött online pénztárgépet alkalmaznia.
Egészségetekre!
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.