Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bécs harmadszor

2015.11.24. 09:12 - TonyCaviar

waldbier.jpg
Bécs jön fel, mint a talajvíz. Tavalyelőtt egy kis folyóparti buli volt a sörfesztivál, tavaly a néhai Anker Brotfabrik épületét foglalták el, idén pedig már egy egész hetes Beer Week előzte meg a november 20-i hétvégén megtartott Craft Bier Fest Wien-t, és pompásan sikerült. Körülbelül 7000 ember látogatott el a fesztiválra, szombat este pedig 800 nem is tudott bejönni, mert a terem megtelt.

mickey.jpg

Én importálható pilszekre vadásztam, de pár órás kíséretezés után szégyenkezve hörpölgettem a Pilsner Urquellemet – ez volt a legropogósabb, legtisztább pilzeni - a képen Mickey Klemsch a fesztivál szervezője veri csapra a hordó szűretlent! Malátás bécsi lágerekből már szebb volt a felhozatal, akárcsak helyes bécsi stratup főzdékből, de igazán szépet a „sour” műfajból lehetett lőni. Az emiliai Del Ducato Beersel Morning-ja a Ducato New Morning saisonja és egy belga lambic keveréke elképesztően komplex, borzongatóan fanyar és hihetetlenül elegáns volt. A különféle erdei termésekből készült Waldbier tetszetős gondolat, gyönyörű kivitelezés, mérsékleten izgalmas sör lett. Ebben az évben a gyantás old ale volt soron.

Persze evett az irigység, mint minden évben, hogy milyen szép külföldi kínált van. Erre a jelenségre három okot találtam: 1. nyugat-európai sörfőzdék könnyebben mennek Bécsbe, mint Budapestre. 2. Bécsben már ma is van három-négy importőr, akik a legjobb amerikai és nyugat-európai craft-beereket behozzák. 3. Ausztriában a külföldi sörfőző a sajt cégével árulhatja a saját sörét, mert nem kell neki NAVhoz bekötött online pénztárgépet alkalmaznia.
Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr778102788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2015.11.24. 12:34:33

Nem az online kassza a gáz. Má szerintem.
süti beállítások módosítása