Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Moritz Fiege Pils

2016.03.29. 11:08 - TonyCaviar

moritzfiege.jpg


Az egész világ egyre jobban figyel a pilzenikre, de különösen Közép-Európa, ahol e stílus megszületett, és melynek legkomolyabb érdeke fűződik hozzá, hogy a stílus meg is újuljon.
Így Németországban sörértő körökben fel-felbukkanak igazi vidéki ódon pilszek, melyeket egy darabig körbehordoznak, mint talált kincset. Ilyen a Mortz Fiege Pils is. Tökéletesen hozza az áporodott német vidéki designt, és a tartalma is önazonos.

Ami nem azt jelenti, hogy rossz volna. Sőt. Karakteres, szép, földközeli. Világos szalmasárga pils, könnyűszerkezetű, világuralomra tör habbal. Íze teljesen a malátáé, de mégsem édes. Olyan, mintha a keserűsége is a malátából fakadna, ami szinte ki van zárva, hiszen ez a szín egy csepp karamell- vagy pörkölt malátát sem látott. Az biztos, hogy ez valami nagyon organikus komlózás, főleg a keserűkomló érződik. Tettnanger és Perle. Az aromakomló kicsit elveszítette a harsány szépségét, tekintve, hogy túl sokat vártam a palack felnyitásával.

Az északnémet pils az egyik legszebb ital a világon. A Moritz Fiege egy százötven éves főzde az észak-rajna-vesztfáliai Bochum városkában.


A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr408534508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása