Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

kashk.jpg

foto by Nati

Jó magyar sört eleve nem Berlinben kezd el keresgélni az ember, gondolhatják a tudatlanok, akik természetesen tévednek. Ok, egyelőre érdemes célirányosan haladni, akarni kell ezeket a söröket, nem lehet csak úgy sétálgatás közben beléjük botlani. Legutóbb például 12 féle magyar sört vertek csapra a Kaschk bárban, tehát Berlin Mitte városrészébe kellett eljutnia az érdeklődőknek. Persze a sörrajongóknak ez igazán nem jelenthetett nagy problémát, mert az említett hely egy köpésre található a Mikkeller és a Brew Dog bártól, melyekbe egyébként is javasolt betérni, ilyen módon pedig a zarándoklat könnyedén testet és lelket egyaránt erősítő utazássá változik.

Kanyarodjunk vissza a Kaschk bárba, mert érdemes. Egy Ausztrál srác, bizonyos Dave alapította a helyet, aki minden bizonnyal egy kalandos úton a mi dimenziókba átlépett rajzfilmfigura. A vicces, főhős legjobb barátja típusú karakter, hosszú hajjal és bozontos szakállal, aki nélkül elképzelhetetlen lenne a történet. A bár egyébként kávéiról is híres, de ennek taglalását mi most elegánsan hanyagoljuk, és fókuszáljunk a sörökre.

Június 18-án ugyanis Magyar csapfoglalás volt a helyen, csupa Mad Scientist, Rothbeer, Yeast Wörks és Hara’Punk feliratokat lehetett látni a táblákon, melyeket kíváncsi törzsvendégek és egyszeri sörkedvelők próbáltak kibetűzni. Érdekes pillanatok ezek, okos gyakorlat ilyenkor behúzódni egy sötét sarokba, és onnan figyelni az eseményeket. Olyan ez, mint amikor a Szaharában napok óta vonuló csorda bátortalanul, ragadozóktól tartva közelíti meg az itatót. A legbátrabb, vagy még inkább a legszomjasabb bölény aztán egyszer csak lehajtja fejét, inni kezd, a többiek pedig még mindig csak várnak. Amennyiben erre a hősies bölényre nem vetődik rá egy krokodil, tehát látják, hogy neki jó, ők is csatlakoznak hozzá. És a bárpultnál csatlakoztak is szép számmal, a vakmerő bátorsággal kóstolták végig a söröket.

kashk2.jpg

foto by Nati

A másik érdekes, és szintén figyelni való dolog ilyenkor a tudatlanságból fakad. Ezek a kedves emberek ugyanis nem ismerik a söröket, következésképpen mindenféle prekoncepciótól mentesen érkeznek, vagyis azt kérnek, amit valamiért jónak hisznek. És utána azt mondják el a sörökről, amit valójában gondolnak, tanulni pedig ezekből a kritikákból lehet a legjobban. Mint kiderült, bőven megállják a magyar sörök a helyüket egy olyan piacon is, mely mióta világ a világ a sörről szól, ez pedig nagy elégedettséggel tölti el a sötét sarokban gubbasztó megfigyelőt.

A BrewDog báros csapfoglalás után ez volt a második hely, ahol egy tömegben meg lehetett kóstolni ennyiféle magyar sört, melyet még több követ majd. Lassan, de biztosan Berlin lesz az első külföldi város, ahol természetes módon magyar sört kezd el keresgélni az ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr2612631201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az alkohol beszél belőled 2017.07.03. 14:11:57

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. A Heti sajtó cifra és beszédes, de lehelete kétségtelenül alkoholszagú! Hétszentség'17/26 2017. 06. 26. Hip hip hurrá utáni állapot! A legutóbbi maastrichti kocsmamesével a Kocsmaturistán 100 ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása