Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

rekettye_1.jpg

Egy brand átpozicionálása még sokkal nehezebb dolog, mint elsőre eltalálni a legjobb megoldást! És pont ennek futott neki a Reketye Sörfőzde az elmúlt évben. Úgyhogy megérdemli a szortiment-kóstolási hadműveletet! Lássuk is:

Reketye Session Lager 4,5%
Világos, ködös szalmaszín, krémes hab, fanyar illat. Lágy malátatest, szépen megkörítve frissítő gyógyfüves, vadvirágos keserűvel, végül némi grépfrútos komló, de annyira nem citrusos, hogy kilógjon az európai lágerek ízvilágából. A cél világos: mindenki számára könnyen iható sört készíteni – az olcsó, fáradt core-lager ízek mellőzésével. Cél teljesítve: nagyon ivós, könnyed de egész tartalmas sör!

Reketye-Trifán Zoltán nagy lendülettel vágott bele a kocsmanyitásba (Jónás – 2013: saját bevallása szerint az Élesztő pár hónappal korábbi sikeres megnyitása inspirálta), aztán a főzdealapításba (Reketye Sörfőzde – 2014), de mintha a sörök főzésére már nem igazán jutott volna idő. Működtek a Reketye sörök, megitták őket a szomjasak, de hiányzott belőlük az ambíció. Aztán valamikor egy éve Reketye úr megelégelte a középszert, leváltotta a sebtiben összegereblyézett gépparkot egy világszinvonalura, és maga állt az üstök mögé.

Reketye Dark Lager 4,5%
Színe akár a dobostorta kemény karamellfedele, habja piszkosfehér és krémes, paplanszerű. Illata az édes malátáé. Íze visszafogottan karamelles, pörköltmalátás, és könnyed komlós lezárásban végződik. Ez is egy könnyen befogadható sör, egyszerre lélekmelegítő és felfrissítő. Szépen kiegyensúlyozott sör, ami 4,5%-os alkoholtartalmánál erősebb hatást tesz.

Reketye Wheat Beer 4,5%
Habja hamar lelohad, ami nem annyira búzasörös vonás, az illata azonban szépséges, igazi bajor banán. A korty íze azonban ezt nem viszi végig, félúton hirtelen megkönnyebbül, száraz lesz és frissítően komlós. Igazából olyan mint egy pale ale, kellemes búzás beütéssel. A vége határozottan és amerikaiasan komlósabb egy hagyományos bajor búzánál – de ha valakit nem a stílustisztaság érdekel, akkor ennek örülhet, mert igazából sokkal könnyebben iható egy klasszikus bajor búzánál – aki meg az ősi szépségre vágyik, annak tudom ajánlani a Schneider Weissét!

Reketye Amber Ale 4,5%
Mélyréz színű sör, könnyű habbal. Mézédes, juharszirupos malátaillat. Ízében azonban a malátás nyitást hamar száraz, fás szájérzet írja felül, majd némi szőlős, bodzás fanyarságon keresztül elvezet a férfiasan komlós végződésig. Ugyanakkor ebben a végső komlókeserűségben is ott bujkál némi izgató likőrösség, egyfajta élettapasztalat, ami szinte könyörög, hogy öblítsük le egy drága 12 éves rummal.

Brown Ale 6,5%
Diópác színű szűretlen barna sör, piszkosfehér habbal és könnyű tejeskávé illattal. Az íze
édes, gyümölcsös és pörkölt malátás. Akár könnyebb fajta belga dubbel, csak a belgánál kevesebb buborékkal és több komlóval. Desszert mellé, csoki mellé, hideg téli estékre tökéletes választás.

India Pale Ale 5,5%
Telivér narancsszín ale, tetszetős paplanszerű habbal. Illata hűvös grépfrút és cukorka. Az íze hozza az elvárásokat: erdei bogyóktól és áfonyától grépfrúthéjig keseredő gyümölcsösség, finom mézes szósszal leöntve. Izgalmas ital, igen száraz és alacsony alkoholtartalmához képest gazdag és fordulatos ízvilágot képvisel – kifejezetten elegáns és angolszász.

Ez így együtt egy nagyon piacképes szortiment – a sörök jellegzetesek és egységes stílust képviselnek, egyik alapján lehet számítani rá, kb milyen lesz a másik, és mindegyik igen korrekt. De ez persze csak az alapszortiment volt – a Reketye új vonalának igazi szépségét a különlegességekben, kollaborációkban lehet igazán meglátni, melyek egy másik kóstolás tárgyát képezik. Reketye úr az elmúlt évben több újhullámos, savanyú sört is főzőtt – L.A.B., és olyan neves külföldi főzdékkel főzött kollaborációs sört, mint pl. a De Molen sörfőzde, amiből egy hihetetlenül elegáns 6%-os foreign stout lett. De sokat várunk az éppen fejlesztés alatt álló gyümölcsös szortimenttől is, melyből egyenlőre egyet látni:

Peach Ale 6,5%
Ködös sötétnarancs szín, savanykás gyümölcsillat. Az íze meglepően visszafogott. A kellemesen fanyar általános gyümölcsíz alól szép lassan mászik elő az őszibarack gömbölyded édessége, ami végül sosem válik uralkodóvá. A 6,5% ellenére ez egy szinte fröccsként iható sör.

A Reketye sörök kaphatók a HudiHudi webshopban!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr1613717622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása