A Mad Scientisttel nem könnyű tartani az iramot, gyorsabban tolják piacra az újabbnál újabb főzeteket, mint ahogy mi bírunk kóstolni. Ez amúgy nem véletlen - Szilágyi Tamás egyszer elárulta nekem – némi nehezen leplezhető büszkeséggel a hangjában – hogy a főzdében egyszerre 86 kísérleti projekt fut párhuzamosan. Ez azért lehetséges, mert a Mad Scientistben tényleg tudományos végzettségű emberek dolgoznak. És nem csak a főzőmester vagy az erjedésbiztonsági igazgató, de a palacktöltő és törkölylapátoló munkások is diplomás mérnökök, és ők is viszik a saját kísérleti sörprojektjüket.
Mint említettem, a kóstoló könnyen lemarad, ha követni akarja a Mad újdonságait, úgyhogy ilyesmire nem is vállalkoznék, csak találomra kóstolok egy párat az elmúlt időszak Mad-es fejlesztésiből.
Itt van például a Noisy Shark. Ehhez a sörhöz nem kell közelmenni! Ahogy felpattan a kupak a sör kénes, gyümölcsös illata betölt egy kb 30 köbcentiméternyi teret, és egy hologramcápa formájában az orrodba harap. Színe gyönyörű besűrűsödött mézé, a hab viszont igazán nem jellemző rá. Maga a sör annyira sűrű és selymes hogy nehéz leírni. Folyékony komló a lupulin minden csípős bájával és a Mosaic komló szinte fokhagymába hajló aromáival, plusz némi narancshéjkeserűség. A karbonáció is éppen hogy csak megszurkál. Amikor kicsit kiereszt ez a folyékony lupulin, akkor szétnyílik némi üde gyümölcsösség, édeskés maláta és valami kedves hagyományos komlókeserűség. Az utóíze erős, de nem kellemetlenül komlós - ezt is elegánssá teszi ez az újfajta nem-eukildeszi kémia, amit az őrült tudósok tolnak.