Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mez4kicsi.jpg

Emlékeztek még azokra az euforikus időkre, amikor 2011-ben az első Főzdefeszten két azaz 2 db izgalmas sör volt a hazai piacon? A Keserű Méz és a Grabanc. Na, azóta lement 16 Főzdefeszt, lett vagy félszáz craft-beer bar és vagy 30 új főzde, az izgalmas sörök számát pedig már ki tudná megmondani... Most a kör körbeér, a kígyó ennen farkába harap, a Keserű Méz pedig újjászületik!

A később érkezőknek mesélem, hogy 2011-ben az első Főzdefesztre készülvén fedeztem fel egy izgalmas főzetet a Fóti Osterbrau sörfőzdében, és megkértem a sörfőzőt, hogy főzze meg nekem még egyszer, annak ellenére, hogy neki nem nagyon ízlett, és nem igazán hitte, hogy el lehet adni egy ennyire keserű sört. De annyira ragaszkodtam a dologhoz, hogy engedett a nyomásnak, és nem bánta meg. Kitaláltam a Keserű Méz brandet, megterveztettem a cimkét és megírtam a marketing-szövegeket, hogy mindenki megértse, mit is akarunk.Ez volt az első bejegyzett védjegyem – majd 2011 nyarán szerveztem neki egy állandó csapot a SzimplaKertben, ahonnan nem volt megállás. A haraphatóan keserű, friss és fűszeres szűretlen hopláger pillanatok alatt meghódította a szíveket és az ízlelőbimbókat és a főváros kedvenc kézműves söre lett.

img_4278.JPG

A Keserű Méz a 2010-es évek elején tökéletes húzás volt, igazi híd-sör vagy kapu-drog, amiben ott volt a megszokott édeskés kisüzemi láger, de ott volt az a fajta rámenős komlózás, amit akkoriban itthon még csak igen kevesen tapasztalhattak. A Méz terjedésével utat nyitott a komló diadalútjának és mintegy előkészítette a terepet az IPA térhódításához.

Azóta azonban a magyar sörfőzők olyan IPA-kat, sour IPA-kat meg New England IPA-kat dobtak piacra, amihez képest a Keserű Méz radikalizmusa maximum kordokumentum. Be kellett látni, hogy fogyasztói élmény és hatás terén bizony a Méz már nem rúg labdába.

Úgyhogy itt volt az ideje, hogy új életet leheljünk a megkopott Keserű Mézbe, és hogy némi reflektorfényt irányítsunk a szebb napokat látott hopláger stílusra is. Érdekelt, hogyan lehet újrafogalmazni a legendát. Így kezdődött a Keserű Méz Remixverseny. Csütörtöktől megkóstolható a Reketye Brewing által főzött első próbaverzió - az Élesztőben és lassan a boltokban is.

És mivel tényleg nagyon szeretnénk, ha megkóstolnátok, csináltunk egy kérdőívet is, amit ha kitöltötök és visszaküldtök, akkor nyerhettek egy 20 000 forintos utalványt, amiért egy rakás jó sört vehettek a HudiHudi Nap utcai boltjában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr2314245331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2018.09.19. 18:15:15

na azért ott volt a Black Rose meg a Szilvás is :)

rowi 2018.09.19. 20:24:09

én emléxem egy harmadikra is, amit vadásztam össze-vissza, de esély nem volt rá, így végül is korrekt nem számolni. fekete bárány:)

de emlékszem ezekre az időkre, amikor a szimplába csak a tudorok mentek rutinból a hátsó pulthoz, mert csak ott volt keserű méz, és ráadásul elég jó áron

rowi 2018.09.19. 20:25:34

és hol a kérdőív? vagy csak offline van?

erdekes00 2018.09.20. 11:50:01

Kamus disznó. "Bart Dániel szellemi terméke"
Ez a legalja, amit csinálhat egy ember ebben az iparban.
És Bart Dániel a legalja.

TonyCaviar 2018.09.20. 13:29:28

@erdekes00: Kedves erdekes00, köszönöm a kommentet, bizonyára nagyon tájékozott vagy az ügyben, ha ennyire kifinomult véleményed van:) - és direkt ezért az értékes kommentért regisztráltál az oldalra!

TonyCaviar 2018.09.20. 13:30:25

@rowi: Igen, csak offline van, mert sorsolás is lesz hozzá, és csak a Méz mellé jár, hogy ne lehessen csak úgy össze-vissza kitöltögetni

TonyCaviar 2018.09.20. 13:31:23

@rowi: Én úgy emlékszem, hogy a Fekete Bárány eggyel később jött

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2018.09.20. 17:37:29

@rowi: Fekete Bárány ősszel volt csak, első kanyarban a Majoros Gábor egy Pale Ale-t és egy Porter-t az Éjféli Portást főzött

Trouble 2018.09.20. 22:18:02

Remélem a megújulás jegyében nem b@szták el ! A hőskorban kedvencem volt!Aztán amikor már mindenhol elérhető lett, akkor nagyon nem izlett!Mostanra full visszakűzdötte megát(na ezt nem szeretném elveszíteni!Érdekes adalék: nagyon frisset nem szabad megvenni, kb. 3 hónaptól jó!Sokkal több hónaposan még jobb de ott a régi lezárás kapcsán nem biztos, hogy elég a szénsav!Láttam az új saját palackot(de min 3 hónaposal még nem találkoztam) ezért véleményem sincs!Viszont ha (miért kell mindenáron változtatni azon ami hibátlan), mint mondtam jaj nektek he elb@........... :))

Hamilcar 2018.09.20. 23:47:08

Hol lehet (majd?) kapni a dobozos verziót?

TonyCaviar 2018.09.21. 07:32:58

Meg a Nap utca 19-ben, a Hudi Hudi bemutatóteremben

szanisz 2018.11.23. 08:50:37

A forradalom felzabálja a gyermekeit ?

A marketing fontos és respekt jár érte, részed van a sikerben.

De maga a termék több a csomagolásnál, a kreatív erőknél. A szellemi termék a sör, amit nem te találtál ki, nem te főzted le először. Nem a te terméked.

TonyCaviar 2018.11.26. 17:51:58

@szanisz: A név és a design az én szellemi termékem. Mást sehol sem állítottam.

szanisz 2018.11.26. 18:05:57

@TonyCaviar: Az emberek fejében a név érelemszerűen szorosan összekapcsolódik a sörrel, akkor is, ha a jog a kettőt elválasztja.

A fóti sör a továbbiakban nem viselheti a nevet - azt a nevet, ami mögött a termék maga az ő gyártmányuk volt egészen idáig.

Ők adták a sört a névhez, vagy te adtad a nevet a sörhöz? Mi a FŐ termék? Ezt kellene eldönteni, és akkor már beljebb is lennénk.
süti beállítások módosítása