Emlékeztek még azokra az euforikus időkre, amikor 2011-ben az első Főzdefeszten két azaz 2 db izgalmas sör volt a hazai piacon? A Keserű Méz és a Grabanc. Na, azóta lement 16 Főzdefeszt, lett vagy félszáz craft-beer bar és vagy 30 új főzde, az izgalmas sörök számát pedig már ki tudná megmondani... Most a kör körbeér, a kígyó ennen farkába harap, a Keserű Méz pedig újjászületik!
A később érkezőknek mesélem, hogy 2011-ben az első Főzdefesztre készülvén fedeztem fel egy izgalmas főzetet a Fóti Osterbrau sörfőzdében, és megkértem a sörfőzőt, hogy főzze meg nekem még egyszer, annak ellenére, hogy neki nem nagyon ízlett, és nem igazán hitte, hogy el lehet adni egy ennyire keserű sört. De annyira ragaszkodtam a dologhoz, hogy engedett a nyomásnak, és nem bánta meg. Kitaláltam a Keserű Méz brandet, megterveztettem a cimkét és megírtam a marketing-szövegeket, hogy mindenki megértse, mit is akarunk.Ez volt az első bejegyzett védjegyem – majd 2011 nyarán szerveztem neki egy állandó csapot a SzimplaKertben, ahonnan nem volt megállás. A haraphatóan keserű, friss és fűszeres szűretlen hopláger pillanatok alatt meghódította a szíveket és az ízlelőbimbókat és a főváros kedvenc kézműves söre lett.
A Keserű Méz a 2010-es évek elején tökéletes húzás volt, igazi híd-sör vagy kapu-drog, amiben ott volt a megszokott édeskés kisüzemi láger, de ott volt az a fajta rámenős komlózás, amit akkoriban itthon még csak igen kevesen tapasztalhattak. A Méz terjedésével utat nyitott a komló diadalútjának és mintegy előkészítette a terepet az IPA térhódításához.
Azóta azonban a magyar sörfőzők olyan IPA-kat, sour IPA-kat meg New England IPA-kat dobtak piacra, amihez képest a Keserű Méz radikalizmusa maximum kordokumentum. Be kellett látni, hogy fogyasztói élmény és hatás terén bizony a Méz már nem rúg labdába.
Úgyhogy itt volt az ideje, hogy új életet leheljünk a megkopott Keserű Mézbe, és hogy némi reflektorfényt irányítsunk a szebb napokat látott hopláger stílusra is. Érdekelt, hogyan lehet újrafogalmazni a legendát. Így kezdődött a Keserű Méz Remixverseny. Csütörtöktől megkóstolható a Reketye Brewing által főzött első próbaverzió - az Élesztőben és lassan a boltokban is.
És mivel tényleg nagyon szeretnénk, ha megkóstolnátok, csináltunk egy kérdőívet is, amit ha kitöltötök és visszaküldtök, akkor nyerhettek egy 20 000 forintos utalványt, amiért egy rakás jó sört vehettek a HudiHudi Nap utcai boltjában.