Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 

 img_6664.JPG

 

Néha érdemes nyárra is a városban maradni. A hőségtől pattogó flaszteren hősies küzdelmet folytatni a szervezetünkkel, hogy ne száradjon ki. Ilyenkor az ember hajlamos egészen új módszereket is kipróbálni.

 

Itt van pl. az Edison Ink and Bar. 2 éve nyitott a Jókai utca mocskos szívében közel a Podmanicky utcához. Kilátásban, tálalásban, designban nem versenyezhet egyik fancy rooftop barral sem, mégis van ott valami, amiért már kora délután megtelik a hely, melynek nyáron is mindössze két asztalkája szomorkodik az utcán.

A titkot nem most fejtem meg, csak egy dologra hívnám fel a figyelmet. Miközben a városban (de talán a világon) sehol nem igazán működnek a sörkoktélok, az Edisonosok összerakták a világ legegyszerűbb nyári sörkoktélját és rengeteget adnak el belőle.

 

img_6661.JPG

 

A koktél neve: The Wizard (a bár névadóját, Thomas Edisont hívták így az ismerősei)

 

2 egység citromlé, 2 egység cukorszirup és 4 egység gin – ezt jéggel shakelem, majd jégre töltöm öblös söröpohárba. A maradék teret – kb a pohár felső fele – telecsapolom Hekkelberg Pils-szel, majd pár csepp Angostura Bittert cseppentek rá, finoman megkeverem és egy narancskarikával díszítem.

 

Nagyszerű kis ital, bár elsőre furcsa a jégkocka és a sör találkozása. Ha ezen túltesszük magunkat kitűnik, hogy az Angostura és a narancs elegánsan kézenfogják a Hekkelbelg Pils finom kis komlókeserűségét, és némileg olaszos camparis csillogást kölcsönöznek neki. Miközben a citrom és a gin hibátlanul teljesíti nyári frissítő funkcióját.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr9314978962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása