Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

steger.JPG

A Grand igazi időtlen helyszín, Berlin Mittében egy régi házban akár száz éve is ott lehetne. Klasszikus étterem hajtogatott szalvétával, fehér terítővel + „international” hangulatú, tompított fényű, dohányzó bár, bérelhető privátklubok az emeleten. Mint kiderül 3 éve nyitott. Itt találkozom Peter Stegerrel, a Sash & Fritz vodka tulajdonosával és főzőmesterével, sommelier, és vodkamesterrel.

Peter még 1992-ben lett Németország legjobb sommelier-je, aztán rögtön a csúcson abba is hagyta a szakmát és elment borkereskedőnek. Borkereskedőként egyrészt bejárta Ázsiát, céget alapított Kazahsztánban, illetve megcsinálta a saját prosecco-brandjét „Macchiato” néven egy olasz barátjával. De tervezett poharat is „One for all" brand alatt, meg egy sor bormárkát. Hosszú és kalandos szakmai múlt állt már mögötte, amikor egy bolgár üzletember felkérte, hogy teremtsen meg egy vodkamárkát az amúgy teljes gőzzel robogó lipcsei ipari szeszgyára tetejébe. A tanácsadói feladatkörből később tulajdonostársi lett, de a happy end még a kanyarban sem volt. A közös cég alapításának pillanatában ugyanis a bolgár üzletember egyszerűen eltűnt, annyira, hogy azóta sem került elő.

De addigra Peter egyrészt mélyen beleásta magát a vodkák világába, másrészt pontosan megértette, hogy a német piacon nincs prémium vodka. Úgyhogy némi tanakodás után maga vágott bele a bizniszbe. Beletelt pár évbe, míg minden összeállt, de végül talált hozzá egy nagyszerű sztorit, egy tökéletes és egyedi receptet illetve a megfelelő befektetőket.

A képen látható koktél neve Grand Maritimo – Sash&Fritz vodka, citrom, cukor, uborkalé, kapor – hozzá egy osztriga. A bartender szerint leginkább arra jó, hogy a vendég rendeljen utána még egy pár osztrigát, hiszen az osztrigából egy sosem elég:)

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr2914985074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása