Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

fk10ev.PNG

Majdnem elfelejtettem mondani, hogy idén 10 éves a Folyékony Kenyér! És akkor most nem fogom elmesélni, hogy mi minden történt ebben az évtizedben, egyrészt mert tényleg sokáig tartana leírni, másrészt mert minden évtizedben sok minden történik, és nyilván ez sem kivétel, ez tehát nem egy különlegesen figyelemre méltó diszpozíció.

(a fenti kép a blog.hu rendszerének kimutatása az elmúlt 10 év forgalmáról)

Inkább csak fotómutogatásképp:

10 évvel ezelőtt ilyenkor a Heineken Hungária sörmestere, Zalán Gyuri mellett ülök az anyósülésen Mattfűre tartván lefelé, és próbálom memorizálni a rengeteg új infót: malátacefre, ballinfok, keserűkomló – ekkor hallgatom végig először, hogyan készül a sör.

8 évvel ezelőtt ilyentájt a Mikszáth téren állok arcomba húzott kapucnival, és rezignáltan követem a második Főzdefeszt bontási munkálatait. 3 esős fesztiválnap után éppen felfogom, miért nem szoktak októberben szabadtéri fesztiválokat tartani.

6 évvel ezelőtt ilyenkor a nyitása óta folyamatos átépítés alatt álló Élesztő stábjának mesélem az India Pale Ale kalandos keletkezéstörténetét, hogy aztán a sztori éveken át milliószor elhangozzon számtalan kocsmában a pult felett.

4 évvel ezelőtt a berlini Bar Conventről megyek a berlini kocsmámba, az akkor már másfél éve dübörgő Hopfenreichbe, füstös mezcaltól megittasulva, bezsongva, fejemben egy egész új világgal, a craft-spiritek varázslatos világával.

2 évvel ezelőtt a Duna közepén egy fél üveg rummal a kezemben csodálom a Gellérthegyet és az alkonyi madárrajzást a gyönyörűséges vintage jacht, a Thetis orrán ülve egy jól sikerült Duke of Budapest sörbemutató és közös hajókázás után.

Szóval volt itt minden, fesztiválok, kocsmák, sörök, sok szívás és sok öröm. 

És mutatok még egy fotót, ezúttal Tamperéből, Finnországból, ahol éppen most kezdett el nagyon szépen fogyni a Hekkelberg, a legizmosabb, legnezmetközibb sörbrandünk!

hekitampere.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr1115190616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása