- Eljött a pillanat, amikor a nagyüzem is felismeri már a kisüzemben rejlő lehetőségeket. A páratlan sikerű amerikai kézműves sörforradalom nyomán az amerikaik leszoknak a nagyüzemi világosokról, és áttérnek a valódi sörökre. A Miller Coors megirigyelte a sikerüket és megalapította a saját kézműves sörfőzdéjét, a Tenth and Blake Beer Company-t, hogy ott igazi sört főzzön. Különösen érdekes az ügy, ha tudjuk, hogy már itthon is mozgolódik valami. Erről egyenlőre semmi közelebbit nem tudunk, de a pletykák szerint ősszel a Dreher sörgyár brewpubot nyit Budapesten egy most készülő kulturális központban.
- Amerikában a sörgasztronómia is egyfajta vásári végponthoz érkezett és koppant is a falon. A Texas State Fair-en – mely fesztivál mindenekelőtt a legkülönfélébb dolgok kirántásában jeleskedik – Mark Zabel, szakács elkészítette az első „Fried Beer”-t, azaz Rántott Sört.
- Serteperte hiánypótló írása a dohány és a sör viszonyáról – milyen sörhöz milyen dohányt szívjunk?