Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Ezt a szép sörös csülköt szerencsére már jó pár nappal szilveszter előtt megsütöttem, szilveszter napján ugyanis lázasan feküdtem és nemhogy disznót, de még egy korty alkoholt sem fogyasztottam. Azt hiszem túl jól élhettem év közben, ami ide vezetett.


A sörös csülök a világ legegyszerűbb étele, csak jó alapanyag kell hozzá - és idő. Mindenesetre a hentesnél szép csülköt kell venni  - felsőcsülköt, amiből kiáll egy csont. Érdemes figyelni, ne legyen túl zsíros, mert a csülök zsír nélkül is elég nehéz étel. A bőrt egy éles késsel beirdaljuk, négyzethálót nyesünk bele, aztán megsózzuk, köménymagot szórunk rá, majd ráöntünk egy üveg sört. Nem egy keserű Pilsner Urquellt, ehhez nemigen illene a komló, ezért egy maláta-dominálta St Georgen Pils-t öntöttem rá, majd egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap a csont és a meglazult hús közé fokhagymákat gyömöszöltem, és a két nagy fej hagyma kíséretében egy beáztatott római tálba helyeztem, ráöntöttem a sörpác kétharmadát és a hideg sütőbe raktam. Onnantól fogva három órát sütöttem kb 200 fokon, majd levettem a tetejét és egy negyedórát pirítottam, miközben néha rálöttyintettem a maradék sörből.
Anyám azt mondta, készítsek hozzá sült krumplit, de nem kellett volna rá hallgatnom. Valami más köret jobban illett volna hozzá. Talán krumplipüré?
Mulatott valaki jót szilveszterkor? Milyen söröket lőttetek? Mindenkit irigylek.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr402552205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.01.01. 15:47:37

Egy kis hagymás tört krumpli?

Amúgy dolgoztam, vezettem, így 1 Staropramen és két lehangoló Buckler...
Ellentétben Karácsony este: a halhoz finom búzasör, a beiglihez Asam Bock

Krull,a harcizom 2011.01.01. 18:50:44

Tannen Zäpfle meg Grafenwalder weizen mert a partyhordó a Lidlben csak 2500 volt.Egész finom volt,rosszabbra számítottam.
Karácsonyra Tuborg Julebryg volt meg Carlsberg Blonde Bier.

Gérard Duchemin 2011.01.02. 10:12:15

Karácsony este: Löwenbrau Triumphator, Samichlaus.

Karácsony első nap: Corsendonk Pater, Zlatopramen, Augustiner barna, Scaldis Noel.

Karácsony második nap: Saris Red, Scottish Stout, Franziskaner Kristalklar, Lindemans Cuvée René, De Dolle Stille nacht.

Szilveszter: Budvar, Steiger, Bud Strong (cseh), Hoegarden, Hacker Pschor Oktoberfest, Köstritzer, újabb Scottish Stout, Gutmann weizenbock, Spendrups Julbrygd, Kasteel Rouge és egy kicsi pezsgő (ezt röstellve vallom be).

Ma: Józanodás + Aventinus.

Gérard Duchemin 2011.01.02. 10:15:11

@Krull,a harcizom:

"Karácsonyra Tuborg Julebryg volt meg Carlsberg Blonde Bier."

A Tuborg Julebryg-t hol lőtted?

Krull,a harcizom 2011.01.02. 12:04:43

Koppenhágában,itthon sajnos nincs,pedig finom volt.A Spendrups jó volt?Én is vettem egyet az IKEÁban kíváncsiságból de még nem bontotam föl.

TonyCaviar 2011.01.02. 14:19:58

Józanodás + Aventinus? Ez érdekes koncepció.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.01.02. 14:43:19

@Gérard Duchemin: Augustiner barna honnan volt?

Szilveszter: ismerkedés a Golser sörökkel+egy 2L Veldensteiner Chocolate Stout (nem egyedül) :) és én készítettem az első fogást (a szilvás-májas baconba tekert történetet)

Karácsony: Szenteste a Granit Bock, ez biztos

Gérard Duchemin 2011.01.02. 18:30:39

@Mantlesorrow: Augustiner barna honnan volt?

Azt kérem Ogre úr hozta nekem a messzi Bajorországból, még az Oktoberfest idején. Bizony! :-)

Gérard Duchemin 2011.01.02. 18:33:10

@TonyCaviar: Hát igen. Most nyomtam be, némi rántott sajttal, és bécsi szelettel. 2 óra délutáni alvást igényelt. És soha, semmikor nem láttam még ilyen 8%-os sört, amely ennyire nem tűnik erősnek, hanem inkább frissnek, szomjoltónak. Legalábbis amikor issza az ember. Utána automatikus szunya.

Gérard Duchemin 2011.01.02. 18:35:09

@Krull,a harcizom: Igen, valóban jó a Spendrups. Tavaly is ittam, azt hittem idén kimarad, de szilveszterre hozta egy jó barát. A karácsonyi tuborg nekem is ízlett, de én csak romániai utángyártottat ittam, kb. 5 éve.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2011.01.02. 22:04:04

dec. 24-én:
- Jacobsen Golden Naked Christmas Ale
- Wychwood Hobgoblin
- Samichlaus Helles
mindhárommal elégedett voltam, de főleg a dán volt nagyon remek a vacsorához
dec. 25-26 sajnos nem voltunk otthon így nem volt semmi érdekes
szilveszterkor pedig házibuliba szintén nem vittem magammal az értékesebb darabjaimat, de ma pl. volt egy Ayinger Weizen-Bock

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.01.04. 19:31:20

errő a Spendrups izérű 2009ben és 2010ben is lecsúsztam, megpróbálom idén nem elb.szni...
@Grinya: Wichwood Hobgoblin? Honnan? Áhh, má megint kezdek lemaradni....;-)

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2011.01.04. 21:19:43

@főzdevadász: a nagy Angliából hozták még december elején egy Wychwood King Goblin Special Reserve társaságában, csak ezt félretettem jobb napokra (megérte)
(tegnap viszont lecsurgott az Impulsator, remek volt!)

Krull,a harcizom 2011.01.06. 20:03:46

@főzdevadász: Ne sajnáld,megittam tegnap egy dobozzal,nagyon pocsék.Olyan mint a Red devil
süti beállítások módosítása