- A londoni Earl’s Courtban rendezett British Beer Festivalon kiosztották az év legjobb söre díjat. A Camra szervezte éves megmérettetésen ezúttal a nottinghami Castle Rock Brewery Harvest Ale nevű 3,8%-os erősségű pale ale sör bizonyult a legjobbnak. Általánosságban a gyengébb sörök diadalmaskodtak, és díjat nyert Nagy Britannia legészakibb sörfőzdéjének egyik söre is, az Orkney-i illetőségű Raven.
- A sörvacsora nem mindig fenékig tejfel – mint azt a múltkor a saját bőrömön is megtapasztalhattam. Ebből a cikkből kiderül, hogy Amerikában sem mindig az. Ennek egyik oka, hogy a borvacsorák előállításához szokott konyhák nem veszik figyelembe, hogy a bortípusok sokkal konzisztensebbek, mint a sörfajták. Tehát: ha egy Cabernet-hez kitalálsz egy ételt, akkor az valószínűleg egy másik Cabernethez is jól fog menni. Viszont attól még, hogy egy ízharmónia tökéletesen működik egy IPA-val, az nem azt jelenti, hogy a szomszéd sörfőzde IPA-jával is jól fog menni.
- Amerika hihetetlenül sikeres craft-beer ipara – mely immár 100.000 munkahelyet ad az országban - tovább nő, sőt a növekedése gyorsul. Az idei első félévben 12%-kal bővült a pénzforgalmuk, miközben a teljes söripar 2,7 %-kal csökkent. és tavaly nyár óta 100 új főzdét alapítottak.
- Mi eddig csak a tepsiben locsolgattuk sörrel a marhát, de lássuk be, kicsik vagyunk még az igazi nagyokhoz képest, mint pl. Bocuse, aki a marhát még élve kezeli sörrel. Serteperte a sörrel kenegetett marháról.