Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hírkorcsolya 8.1

2010.08.06. 09:10 - TonyCaviar

  • A londoni Earl’s Courtban rendezett British Beer Festivalon kiosztották az év legjobb söre díjat. A Camra szervezte éves megmérettetésen ezúttal a nottinghami Castle Rock Brewery Harvest Ale nevű 3,8%-os erősségű pale ale sör bizonyult a legjobbnak. Általánosságban a gyengébb sörök diadalmaskodtak, és díjat nyert Nagy Britannia legészakibb sörfőzdéjének egyik söre is, az Orkney-i illetőségű Raven.

 

  • A sörvacsora nem mindig fenékig tejfel – mint azt a múltkor a saját bőrömön is megtapasztalhattam. Ebből a cikkből kiderül, hogy Amerikában sem mindig az. Ennek egyik oka, hogy a borvacsorák előállításához szokott konyhák nem veszik figyelembe, hogy a bortípusok sokkal konzisztensebbek, mint a sörfajták. Tehát: ha egy Cabernet-hez kitalálsz egy ételt, akkor az valószínűleg egy másik Cabernethez is jól fog menni. Viszont attól még, hogy egy ízharmónia tökéletesen működik egy IPA-val, az nem azt jelenti, hogy a szomszéd sörfőzde IPA-jával is jól fog menni.

 

  • Amerika hihetetlenül sikeres craft-beer ipara – mely immár 100.000 munkahelyet ad az országban - tovább nő, sőt a növekedése gyorsul. Az idei első félévben 12%-kal bővült a pénzforgalmuk, miközben a teljes söripar 2,7 %-kal csökkent. és tavaly nyár óta 100 új főzdét alapítottak.

 

  • Mi eddig csak a tepsiben locsolgattuk sörrel a marhát, de lássuk be, kicsik vagyunk még az igazi nagyokhoz képest, mint pl. Bocuse, aki a marhát még élve kezeli sörrel. Serteperte a sörrel kenegetett marháról.


 

Címkék: hírkorcsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr932199123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2010.08.08. 06:22:09

Hajrá Orkney!!:)
Viszont a legészakibb főzde nem ez hanem a Shetland szigeten a Valhalla.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.08.10. 22:35:40

Sztem a borra sem igaz, amit mondasz. Ha átlagos Cabernet-k ről beszélünk, amelynek divatízei (amit a piac elvár) vannak, akkor még esetleg elfér két különböző Cab Sav (vagy Cab Franc.??-csak hogy kicsit kötekedjek) mellé ugyanaz az ételkompozíció, de ha kisebb pincészetek és drágább árkategória szerint veszünk elő két ugyanolyan fajta szőlőből készült bort, ott is csúnyát lehet bukni egy ételkompozícióval...

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.08.12. 10:02:08

@pif: egyetértek, teljes mértékben. Végülis a most divatos terroir bor irányzat épp arról szól, hogy nem fajtajelleges, hanem a területre jellemző ízvilág kell. Viszont amíg ez a két szemlélet versenyezik egymással, addig lövésed sincs a cuccról, amíg meg nem kóstolod. És akkor a technológiáról még nem is beszéltünk...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.08.12. 20:02:44

@lilakutyak: Pontosan. Sőt az igazán kézműves boroknál ez még fokozottaban igaz. Ott aztán két évjárat is teljesen más ízvilágot hordoz. (nem úgy mint pl a nagy bortermelőknél, akiktől a piac elvárja, hogy egy drága boruk évjárattól függetlenül ugyanazokat az ízeket adja)

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.08.13. 09:25:04

@pif: részemről befejezve az offolást, nagyon örülök, hogy a jó sörök és a jó borok (és remélem a jó párlatok) kedvelői nem alkotnak diszjunkt halmazokat, így a sörös vagy boros vagy kérdés végre értelmetelnné válik.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.08.13. 17:16:21

@lilakutyak: Szabaccság, (sic: mielőtt Grétsy László virtuálisan megkövezne) egyenlőség, szesz-testvériség!
:o]
süti beállítások módosítása