Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A legjobb, amikor elszabadul a magyar kreativitás, és a sörfőzők nekiállnak úttalan utakat keresni. A híres mexikói kukoricás sörök, akárcsak a búza vagy a rozs, vagy a kölessörök mind nagyobb részt árpamalátából készülnek, ugyanis az a legalkalmasabb a sörfőzésre – biokémiai okokból kifolyólag. Rizmájernek addig-addig magyarázták, hogy nem lehet 30%-nál több kukoricából sört főzni, míg meg nem főzte azt a sört, aminek több, mint a fele kukoricából van.
 


A kukoricagríz régóta szálka a komoly sörfogyasztó szemében, a nagy sörgyárak ugyanis ezzel olcsósítják a core-lagereiket, miközben elmondják, hogy ez az, amitől szép tükrös aranyszínű lesz. Ebből annyi igaz, hogy a sör színét közelebb viszi a vízhez, ám a kis esztétikai műtétnek ára van: a nyúlós vacak, édeskés kukoricaíz, amitől a core-lagerek olyan kellemetlen élményt tudnak okozni. 

A kukoricaszín a Corteznél is nagyon egyértelműen jelen van – fakósárga és opálos. Habja laza, fehér, az illata emlékeztet a magyar nagyüzemi core-lagerekre. Belekortyolva már kevésbé emlékeztet. Savanykás, frissítő, alig komlós kellemes sör. A korty vége felé kellemes, fűszeres, citrusosan savanyú sziruposság fejlődik ki.

És ott van a végén az a nyálkás édesség, ami a core-lagerekből ismerős, de őszintén mondom, nem zavaró. Logikusan következi az eddigiekből és nem csak egy kísértet, hanem tényleg ott van – van teste, egy igazi íz.

A Cortez merész kísérlet egy lenézett alapanyaggal, ami jól sült el, és az sem akármi, hogy teljesen úttörő  a maga nemében, nem tudunk róla, hogy ilyen sört bárhol bárki főzött volna. Ismét egy lehetőség egy autochton magyar sörfajta megteremtésére? Pénteken találkozó vele a Mikszáthon >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr554385694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.04.16. 09:20:00

Hol lehet ezt kapni? Mert Csepelig nem üldözném a húgomat, hogy hozzon nekem egyet.

Gérard Duchemin 2012.04.19. 11:57:57

@lilakutyak: Sajnos csak Csepelen kapható. Ám nem túl nagy táv hévvel, pár megálló. És nemsokára azért is érdemes lesz kimenni, mert lesz sörkert, mindegyik sörükkel csapolva.
süti beállítások módosítása