Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ff_majalis_1.jpg

Büszkén jelentjük, hogy június 5-7 között kilencedszerre is megrendezzük a Főzdefesztet a Street Food Show-val közösen; új helyszínen, a városligeti Olof Palme sétányon!

Napjaink két legizgalmasabb gasztronómiai irányzata, a kézműves sör és a street-food találkozik Budapest legpatinásabb parkjában, ahol szinte végtelen terep nyílik a piknikezésre az ősi lombok árnyékában – mindenkit bíztatunk, hozzon plédet, kosarat, és lakjuk be együtt a nagy gyepet Szinyei Merse Pál Majálisa után szabadon!
A nemzetközi szinten és itthon egyaránt robbanásszerűen növekvő újhullámos sörszcéna minden eddiginél több érdekességet és újdonságot tartogat most júniusban a Főzdefesztező közönségnek. Ugyanez várható a street food fronton, hiszen ma már szinte naponta nőnek ki az új street-food startupok a fővárosi flaszterből. Mi igyekeztünk minden értékes és izgalmas kísérletnek, vállalkozásnak helyet adni, legyen az sörfőzde vagy food-truck.

Bőségesen csemegézhetünk a friss sörfőzde-kínálatból! A legfontosabb főzde, ami az utolsó Főzdefeszt óta nyitott, a Monyó kocsmából kinőtt Monyó Sörfőzde, ami stílszerűen Kőbányán főzi a sört, és korrekt, megbízható, tiszta söreivel már most kivívta a helyét a fővárosi sörpiacon!Megérkezett Erdélyből a székely Csiki Sör, megjelenik a kocsmából kinőtt Bölcső Brew Crew, a Hübris Vándorsörfőzde, kiállít az OK Brewery, és ott lesz az Erjesztők Klubja Székesfehérvárról, és végre megjön az eleddig bujkáló Gólem a Sötét Bunkóval. Számos sörpremier várható – az új kattanás a komlós cider, ebből két változatot is összehasonlíthatunk: az OK Brewery Fusion Cidere egy hagyományos angol komlóval fűszerezett cider, a Hopfanatic The Infusion-je tulajdonképpen egy cider-alapú duplaIPA! Az Élesztő Sörműhely bemutatja az évek óta dédelgetett Black Mammát, a duplán kávézott coffe-stoutját. A Bors Sörfőzde tolja tovább a Robin Hood vonalat, ezúttal Will Scarlett, Robin Hood mostohaöccse érkezik egy saison formájában. A Hara Punk bemutatja első lágerét, a könnyen csúszó Budapest Lagert, Köleses Bandi is megfőzte a Köleses Sör könnyű változatát, a Csörgőt! A Zip’s szinte csak új sörökkel érkezik – Black IPA, East India Pale Ale, saison és gyömbéres egyaránt lesz a csapjaikon! Szezonja van a közös sörfőzéseknek is, Ogre és Armando leugrott Békésszentandrásra, és megfőzték a Vári Nővérek nevezetű könnyű Summer Pale Ale-t, a Hatodik Íz és Rebák Tibor együtt főzték meg a Thorazine Sunrise nevű Új-Zélandi IPA-t. A Legenda is érkezik egy könnyű, 4,5%-os, mégis rendesen megkomlózott nyári sörrel, a Hableánnyal és Magyarország első számú sour ale-jével, azaz savanyú sörével, a fenséges Bretanniával. De mindezek mellé Olaszék direkt a Főzdefesztre is főztek egy sört: a Legenda Pacific Ale-ben elképesztő mennyiségű Pacific Gem komló került. De gyümölcsös sörökben sem lesz hiány –a Gyertyános bemutatja új Licsis Sörét! És persze ott lesznek a régi bejáratott márkák, a Stari Szilva, Fótról a Keserű Méz, a Romanov, Rizmájer a nagyszerű búzasörével, a Serforrás a Tokajis sörrel, és így tovább, csak legyen időnk mind végigkóstolni.

És persze most is pompázatos kínálattal érkeznek a külföldi sörök, lesz egy csomó csehünk, angolunk és persze belgánk! Újdonságként most először kitelepül a Szimpla Craft Beer Bar a Kertész utcából és elhozza a berlini Braufestről a Berlin Bierfabrik söreit, valamint megjelenik a pozsonyi Salon Piva testvérfesztiválunk a legjobb szlovák kézműves sörökkel!

Júniusban szó érte a ház elejét, hogy nincs elég étel, ezért szeptemberben még jobban belehúztunk, a Dining Guide Street Food Show-val közös, második rendezvényen több mint 30 ételárus kínált. Az Olof Palme sétány hűsítő lombjai alá most még ennél is többen érkeznek, ki faházzal, ki kocsival. A PolaPola hátsóján még ott a tojáshéj, de máris kimerészkedik a szabadba, amit jól is tesz, hiszen csak így lehet világgá kürtölni azt a kiváló minőségű szerb-bosnyák konyhát, amit képvisel. Nagy örömünkre másodszor is elfogadta a meghívásunkat az Év Étterme gálán a top10 street food hely közé beválasztott Padron, ami pedig azért jó, mert jelenleg a Beck-család tud legjobban spanyolul a városban. Konyhanyelven. Budapest legjobb halasa, a Vörös Homár, legjobb mangalica hamburgerese, a Húspatika, legjobb pastramisa, a Pista bá’ már szinte hazajár, ellenben új beguruló a Bécsi út egyik gyöngyszeme, az indiai Mr. Masala.

Örömmel látjuk, hogy amióta terepet adtunk a truckoknak a bemutatkozásra, kocsi-rajzásnak lehetünk szemtanúi. Az egyik legújabb, de máris nagy népszerűségnek örvendő versenyző, a stílusos Bakker bägeleket, pohárdesszerteket, kávét árul, a „bekocsizódó” Meat&Sauce a „lucskos” szendvicsek mellett a saláta-témához is hozzászól, méghozzá ügyesen. Ugyanezt teszi, csak a sajtokkal, a Paneer, a szintén most először kitelepülő, a chips-nek valódi értelmet adó Twist&Chips és már a nevében is erre utaló Lángos Máshogy. A Bestia most nyit a Szent István téren, de Citroënnel már ott van az Olof Palme sétányon. A „nagy öregek”, a Zing, a Piknik Utczabár, a Pasta Station, a Fragola, a Kolbice, a Berlin Canteen kézifék behúzása már-már alap.
A tavasszal sokat dolgoztunk azon, hogy megfeleljünk a megnövekedett elvárásoknak és az elmúlt években folyamatosan növő érdeklődésnek. Megújult a honlapunk, átszerveztük a brigádot, felkészültünk a következő évtizedre. De a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy végre kidobtuk a műanyagpoharat és rendes logózott üvegpohárból isszuk a sört, ahogy az dukál!

Tökéletesítettük a Metapay fizetési rendszert is – rengeteg helyen lehet majd feltölteni! Sőt: elintéztük, hogy akinek PayPass-os bankkártyája van, annak egyáltalán nem kell metapay kártyát kiváltania.
Minden adott lesz ahhoz, hogy az első nyári hétvégét együtt töltsük a városligeti lombok alatt: több, mint 30 ételárus, több, mint hatvan sörfőzde uszkve 200 söre. És persze Ti, kedves közönség, akik évek óta bizonyítjátok, hogy létezik kulturált alkoholizmus, és nincs szükségetek ordító zenére és gatyaszaggató szeszekre ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat – csak jó sörre, ízes ételekre és baráti beszélgetésekre. Ne feledjétek: a jó sör demokratikus alapjog!

facebook event >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr397495542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liget · http://ujjealigetben.blog.hu 2015.05.30. 20:55:00

"Lakjuk be együtt a nagy gyepet." Ha-ha, a Ligetben nincs már gyep, lassan egy szál fű se. Április eleje óta szisztematikus Ligetpusztítás van - hasznosítás címszóval. Minden hétvégén tonnányi hánytatógépek és gagyiárusok transzporterei parkolnak a gyep helyén. Nagyobb a forgalom ott, mint a Rákóczi úton. Megújul a Városliget. Hát, ja.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.06.01. 00:01:04

"...és rendes logózott üvegpohárból isszuk a sört, ahogy az dukál!"

Ez egyfelől nagy előrelépés, amit üdvözlök, másfelől volna két megjegyzésem:

1) Számomra a főzdefeszt a sörkóstolásról szól, amihez hozzátartozik az, hogy két-három deciket veszek és az is, hogy szeretem külön a habot is megkóstolni. Viszont ha csak korsó van, akkor szerintem a habot nem lehet majd emiatt rendesen megkóstolni, mert ha megdöntöd a korsót, hátracsúszik és nem férsz hozzá.

Szóval el kellene gondolkodni a korsó mellett a poháron is.

2) Hogy lesz ez a jövőben? Minden Főzdefesztre lesz külön logó és újra kell majd n+1. korsót venni, vagy elfogadjátok majd legalább a korábbi Főzdefesztes korsót is? Mondanom se kell, nekem az utóbbi lenne a rokonszenves megoldás...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2015.06.01. 20:56:30

@promontor: a Főzdefeszt logója az elsőtől fogva változatlan, a vedelő paraszt ;-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.06.01. 21:13:18

@armando_otchoa: Az rendben is van, szeretjük azt az ipsét, de még nem láttam a korsót, így nem tudom azon nem lesz-e mellette sorszám, dátum, helyszín, gyáriszám, vonalkód, stb. ami az adott Főzdefesztet azonosítja...

TonyCaviar 2015.06.02. 15:33:54

@promontor: Előre gondolkozol... igen, valahogy meg kell jelölnünk a következő korsót, ha ebből tartjuk el a rendezvényt. Ráérünk még ezen gondolkodni. Szerintem előbb-utóbb több méret is lesz, most nagy rohanásban ezt sikerült összerakni! Tudom, hogy nem a legideálisabb, de a tökéletesség felé vezető út bizony rögös:)

Gérard Duchemin 2015.06.05. 09:14:36

@liget: "Április eleje óta szisztematikus Ligetpusztítás van" Ezért a dologért nem valami fasz orbán-nevű muki a felelős?

Gérard Duchemin 2015.06.05. 10:10:42

Kedves szervezők. A fesztiválon kapható ételekhez miért nem készült egyen-fesztivál tányér, mely közben elmosható, és később levásárolható az ára egy étteremben? 3000 Ft-ból kihozható lett volna. Fesztivállogót is lehetne tenni rá.

TonyCaviar 2015.06.05. 10:21:28

@Gérard Duchemin: nem tudom Anikó, kérdezd meg a street foodosokat

Gérard Duchemin 2015.06.05. 10:24:26

Akkor a kérdés nekik szól, nekik lett címezve.

Hoványi Attila 2015.06.06. 19:57:17

600-1000ft a korsó+1000ft az üveg korsó amit nem lehet visszaváltani.100ftért kipisálhatom.Na ezért nem megyek ki!!!Ha ez lesz a Cseh feszten is a Szabadság téren az is kimarad pedig mióta van mindegyiken kinn voltam.

Gérard Duchemin 2015.06.09. 16:18:51

@TonyCaviar: "ha ebből tartjuk el a rendezvényt"

Szóval valószínűleg ebből (is) tartjátok el a rendezvényt. Jó. De jobb lenne, ha ez tisztességes üzlet lenne. Kifejtem, mire gondolok. A pohárért fizetett összeg azért jelent bevételt, mert az emberek jó része nem kap vissza érte se pénzt, se sört. Nem azért, mert nem jár (sör jár érte, pénz nem), hanem azért, mert sokan lusták újból elfáradni a kocsmába, sőt sokan magát a poharat is a rendezvény helyszínén hagyják. De erre bazírozni nem teljesen tisztességes, kissé ravasz "üzleti fogás" ez.

rambo13 2015.06.10. 09:34:56

@Gérard Duchemin: erre csak annyit, h a belga sörfeszt is ilyen, ráadásul ott még le sem ihatod sehol a korsó árát.
nyilván nem egy mindenki által elfogadható dolog ez én konkrétan láttam olyat a főzdefeszten, aki a kijáratnál hangos káromkodások közepette a kukába b*szta a poharát

mondjuk a belgán simán tudtunk a tavalyi pohárba kérni sört, sóval nem kellett újat venni(ugyan így volt a budaváriban is), de hajól értem itt az lenne a cél, h mindig vedd meg az újat, ami már inkább necc, főleg, ha mindig ugyanolyan lesz.

Amúgy magáról a pohárról annyit, h lehet,h egy kommersz tucat cucc, de elég univerzális sztem és normálisan lehet bele kisebb adagot is csapolni.

Gérard Duchemin 2015.06.10. 11:32:45

"a belga sörfeszt is ilyen"

Jó, de oda menjen az, akinek két anyja van, de ne én. Ez viszont (ellentétben a belgával), egy értelmes fesztivál, és nagyon nem kéne elcseszni, holott ez a poharas faszság bizony elcseszi.

Gérard Duchemin 2015.06.10. 11:33:25

"én konkrétan láttam olyat a főzdefeszten, aki a kijáratnál hangos káromkodások közepette a kukába b*szta a poharát"

Ez a szervezők szégyene.

Gérard Duchemin 2015.06.10. 11:34:15

"hajól értem itt az lenne a cél, h mindig vedd meg az újat, ami már inkább necc"

Ez nem necc, hanem aljas lopás.
süti beállítások módosítása