Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A már évek óta dühöngő amerikai craft-beer láz egyelőre nemigen ingatta meg az amerikai mainstream-söröket gyártó gigászok forgalmát, noha a 4000 kis sörfőzde piaci részesedése már a két százalékot is meghaladja. Most azonban a Virgin America légitársaság leszerződött egy San Franciscó-i sörfőzdével, hatalmas lehetőséget biztosítva nem mindennapi söreiknek.

A Virgin America Airways az utazóközönség igényesebbik felét kívánta megcélozni, ezért minden ülés hátában egy kis érintőképernyős komputert építettek, persze wifi-vel ellátva. Ezen a wifin twitterezett Shaun O’Sullivan, a 21st Amendment sörfőzde tulajdonosa, méghozzá arról, vajon egy ennyire jó repülőgépen miért nem lehet rendes sört kapni. A vicces, hogy a Virgin beszerzői is ott twittereztek, és így hamar nyélbe ütötték a bizniszt.
A Virgin America járatain utazók idén már a friszkói sörfőzde BREW FREE! IPA nevezetű sörét ihatják, miközben 10e méter magasban twittereznek.
A sör persze dobozban érkezik, hiszen üveget nem lehet ma már felvinni a repülőgépekre, de ezek a sörfőzők nem konzervatív emberek. Ebben is megtalálják a pozitívumot: pl. biztos, hogy nem kap fényütést a sör, illetve környezetkímélőbb a doboz, ráadásul csomó olyan helyre is el lehet vinni, ahová az üveget nem. És, valóban, ha a repülőgépen egy finom India Pale Ale-t kortyolgathatnék, én sem hiszem, hogy sokat problémáznék a kiszerelésen.
A 21st Amendmentről annyit kell tudni, hogy a nevét az amerikai alkotmány 21. számú kiegészítő rendelkezéséről kapta, melyet széles körben úgy ismernek: szesztilalom. A Brew Free IPA egyike a tipikus amerikai kézműves-sör tanulmányoknak. A Double Doghoz hasonlóan erős és keserű. Hatféle komlóval van hidegen komlózva. Kér, hogy nem ismerek senkit, aki kóstolta.
A sörfőzde számos érdekes sört kínál még, többek között a Hell or High Watermelon Wheat Beert (görögdinnyés búzasör), és a díjnyertes Double Trouble Imperial India Pale Ale-t, amit háromszor komlóznak hidegen, összesen 30 kiló komlót juttatva 11 hektoliter sörbe.
 

Címkék: amerika ipa sörfőzde

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr621645592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása