Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Quintine Ambrée

2011.01.26. 11:05 - TonyCaviar



Az Ambrée – Amber egyike a kevésbé elterjedt sörszíneknek, annyit tesz borostyán, és általában attól lesz, hogy a sörfőző a világos malátához némi kristálymalátát vagy karamellmalátát kever, és attól a sör barnás-vörösesebb lesz. A Quintine Ambrée-nek konkrét ipa-színe van és kevés, gyorsan múló habja.


Az alacsony karbonáció egy pillanatra sem veszi el a figyelmet a sör elsőre meglepő, némileg szokatlan ízétől. Lekvárszerű, dús, de nem agresszív édességgel kezdődik, majd erősen fanyarba vált, de nem egy hagyományos komlókeserűségbe, noha érezhető, hogy ez a fanyarság is a komlótól van. Egy egész kert ízét érezzük, virágok zöld szárát, tüskés bogyókat. Viszont azért a belgák nem tagadják meg a hagyományaikat, ebben a sörben is ott vigyorog a dekadens kolostori élet magas cukorfoka, és erős likőrössége.

Marhahúst adnék hozzá, nem túl erősen fűszerezve, hozzá zöldségeket, keserű zöldségeket, hogy dialogizáljon a sör különös keserűségével. De egy fanyar körte is jó lehet, illetve némi lágy közepesen brutál sajt. Esetleg mindet együtt. 

A kis vörös csak a húgai, nővére mellett homályosul el némileg, ha ők nem volnának, ez az Ambrée önmagában is nagy szám volna.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr722614546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.01.26. 12:58:55

az kajaajánlós bekezdés nagyon tetszik. az a jó benne, hogy nem egy választást kínálsz.
süti beállítások módosítása