Az Ambrée – Amber egyike a kevésbé elterjedt sörszíneknek, annyit tesz borostyán, és általában attól lesz, hogy a sörfőző a világos malátához némi kristálymalátát vagy karamellmalátát kever, és attól a sör barnás-vörösesebb lesz. A Quintine Ambrée-nek konkrét ipa-színe van és kevés, gyorsan múló habja.
Az alacsony karbonáció egy pillanatra sem veszi el a figyelmet a sör elsőre meglepő, némileg szokatlan ízétől. Lekvárszerű, dús, de nem agresszív édességgel kezdődik, majd erősen fanyarba vált, de nem egy hagyományos komlókeserűségbe, noha érezhető, hogy ez a fanyarság is a komlótól van. Egy egész kert ízét érezzük, virágok zöld szárát, tüskés bogyókat. Viszont azért a belgák nem tagadják meg a hagyományaikat, ebben a sörben is ott vigyorog a dekadens kolostori élet magas cukorfoka, és erős likőrössége.
Marhahúst adnék hozzá, nem túl erősen fűszerezve, hozzá zöldségeket, keserű zöldségeket, hogy dialogizáljon a sör különös keserűségével. De egy fanyar körte is jó lehet, illetve némi lágy közepesen brutál sajt. Esetleg mindet együtt.
A kis vörös csak a húgai, nővére mellett homályosul el némileg, ha ők nem volnának, ez az Ambrée önmagában is nagy szám volna.