A Boulder, Colorado-i Adam Avery jó pár év házi sörfőzés után 1993-ban lépett a világ színe elé, hogy megalapítsa az Avery Brewing Company-t. Ma az egyik legjobb nevű amerikai főzde, több tucatnyi sörrel, köztük számtalan díjnyertessel, és 3 olyannal, ami a ratebeeren 100 pontot kapott, de a legtöbb sörük 90 feletti pontszámokat arat.
Szép emeletes, paplanszerűen tornyosuló, apró-szerkezetű habja van és sötét narancs színe. Az illata az elvárható őrült érzéki elektromos vihar az amerikai komlók esztelen adagolásától. Az aromakomlók tombolását kiegészíti egy finom illetlen sajtszag, ami csak a legkeményebb IPA-k némelyikében fedezhető fel.
A Maharaja IPA-t a szoborszerű megformáltság jellemzi. Közepes test, határozott szárazság jellemzi, miközben keserű, mint a föld, és olyan kemény, hogy palotát lehetne építeni rá. Hosszú távon a legjellemezőbb vonása a komlók kiegyensúlyozottsága, ami ezt a ritka tökéletes, harmonikus keserűséget adja az Avery diktátor-sorozata legjobban sikerült darabjának, a Maharajának. (Van Kasier és Tsar is, de azok nem 100 pontosak a ratebeeren.)