Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Sajnos a hosszú meg a rövid hétvégék, meg az ír nemzeti ünnep kicsit összekavarták a rendet, és ezért elfelejtettem leközölni a Löwenbräu kóstoló második felét, a Löwenbräu Triumphator kóstolását.


De az elsikkadásban talán az is szerepet játszott, hogy semmi revelatív vagy izgalmas nem született a kóstolás alkalmából. A sörnek kólaszíne van és szép sárgás habja, ami hamar elmúlik. Az illata elég kevés. Az első korty intenzív, de selymes szénsavja után elegánsan összetett, savanyú, édes, keserű karakteres íz fejlődik ki. A savanyúsága némileg barnakenyérre emlékeztet, az édessége először szőlőre, majd végül a határozott komlóval összeakaszkodva kávéscukorrá válik, már-már mézes komlószörpit idéz.
Mindazonáltal végig ott van az a távolról káposztás, nehézkes, nyirkos, háztáji ízvonal, ami az Oktoberfesten kortyolgatva biztosan átlényegül valami szerethető kolor lokállá, otthon azonban inkább negatívum, otrombaság. Ezzel együtt nem egy rossz sör, hozza a duplabaktól elvárható édességet, alkoholerőt, de mintha hiányozna belőle az ihlet, a mágikus érintés, amitől átlényegülne, mondanivalóval etlitődne. Nem is igazán értem, miért kapott 93 pontot a ratebeeren >>>
Előttem már Ducheminék is megkóstolták, és érdekesen összecseng az ítéletünk >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr482758131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.03.22. 13:08:56

talán nincs szüksége az ihletre. simán elég lehet, hogy egy jól összerakott, az átlag sötét duplabaknál komlósabb ízvilág, némi tradícióval körítve.

Ogreface 2011.03.22. 16:00:30

Számomra pedig pont az volt a kellemes meglepetés benne, hogy nem volt olyan édes mint általában a többi. Különleges volt és könnyen gurult. Vannak nála sokkal jobbak is, de míg azokból egy üveg maximálisan elég, ezt pont a komlósabb, kesernyésebb íze miatt, tovább is ellehet kortyolgatni egy baráti társaságban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.03.22. 22:47:21

libatepertőhöz ideális volt - de valóban nem voltunk tőle hasra esve. Sokkal jobb duplabakokat lehetne hosszan sorolni.
lásd még
sorbuvar.blog.hu/2010/11/17/liba_napfeny_gabli_duplabak
süti beállítások módosítása