Szombaton Olasz új boltjában, a Csömöri úton a magyar otthonfőzők megtartották az első legális házi sörfőzést. Azaz most először a legújabb szabályozásnak engedelmeskedve előre bejelentették a NAV-nak, hogy ők itt most sört fognak főzni.
A főzés lassú ügy, a malátapörköltöt hosszan kell kevergetni, így az általam ott töltött pár óra nem annyira ezzel, mint inkább eszeveszett kóstolgatással telt. Nekem még a komlóforralás kezdete előtt el kellett mennem, de addig sikerült megkóstolnom kb. 15 féle sört.
Kezdve a szagosmügés, levendulás „Budaörsi Remetesör” névre hallgató igencsak vad ízvilágú sorozattal, folytatva, Tibeer zavarbaejtően profi lambic és belgia ale-klónjaival, tökössel, karácsonyival, porterrel és végül a Főzdefeszten főzött alkalmi „Bitumennel”.
A rozsnyói aranyérmes Tibeer az egy éven át friss fahordóban érlelt Orval-klón Orvallois-jával.
Gyűlnek a nevezők a kassai házisörversenyre.