Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A gerillasörfőzők amúgy sem viccelnek, de Olasz, az Olaszházi sörök és pálinkák atyja viccel a legkevésbé. Több mint fél éve alakuló 12%-os fekete Bitumen nevű söre mostanra végül elérte a végső formáját, ás nemcsak csapon, de üvegben is érkezik a Főzdefesztre


Feketébe hajló sötétbarna folyadék, vörösesbarna reflexekkel, habja sárga, de hamar és teljesen elmúlik. Ezen az erősségen ebben semmi meglepő nincs. Illata egyszerre idézi a Black Rose pörköltségét és a belgák sűrű gyümölcsösségét.

Teste közepes, nagyon olajos, szénsavja kevés. Az íze meglepően pontosan idézi fel egy apátsági belgasör íz- és aromavilágát, ami annál is meglepőbb, mivel fél évvel ezelőtt, amikor először kóstoltam, még teljesen más volt.

A sör egészét uralja a legnemesebb csokoládés alkoholos aszaltszilva, az a jellegzetesen szép íz, amit csak a nagyon erős és barna apátsági sörökben érzünk, amikor a masszív alkohol felhajtó ereje az érett, testes aromákat az orrunkon keresztül a homlokunkig tolja.
Nem az a nagy kortyokban iható sör, inkább rágcsálni kell, azt viszont érdemes. 12% alkohol mellett nem is ajánlatos egy húzásra ledönteni.

Ha mégis rendet kellene vágni az egységes, tömény ízben, azt mondhatnánk, hogy a feketecsokiból indul, és némi vaniliával elegyedő pörköltség, majd aszaltszilvás-rumos alkoholgőzökön keresztül megérkezik egy nagyon kellemes, kiegyensúlyozott komlós keserűséghez, mely mellett tökéletesen megfér a sötét maláták pörköltsége, és a lecsengő alkoholos illatok is. Ez egy belga csúcssör, nem vitás, csak éppen a kandiscukros utóerjesztés nélkül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr74554582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gérard Duchemin 2012.06.01. 10:45:16

@Mantlesorrow: Melyik "sátor" árulja az olaszházi bitument?

Gérard Duchemin 2012.06.01. 10:56:42

@Gérard Duchemin: Oké, megtaláltam, a házi sörfőzök elnevezésű sátor.

Menelvagor 2012.06.04. 14:41:48

A gyönyörű csapos lány nélkül is a kedvenc söröm lett volna a Főzdefeszten, de így semmi esélye sem volt senkinek, hogy lenyomja :)

Tegnap 3 korsó begurult, de azért pénteken egy St. Bernardus pohárból jobban élveztem az üvegeset. Zseniális ez a sör igazából, hozza az imperial stoutok súlyát és mindent, ami kell. Nagy kedvencem lesz a hazai kínálatból!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.06.05. 13:24:31

@Menelvagor: Tökéletes sör :) A gyönyörű csaposkislányt én is adom! :D
süti beállítások módosítása