Németországban annyi sör van, és olyan erős a hagyományos sörkultúra nyomása, hogy néha egészen elvesznek a különlegességek, az igazi szép mutatványok. Az általános Reinheitsgebot előtti német sörkultúra felkutatása is évek óta zajlik, csak éppen nehéz ezekkel a sörökkel találkozni. Ilyen a Methusalem is - egy dortmundi Adambier, ami az Altbier legnemesebb válfaja, tulajdonképpen egy felsőerjesztésű duplabak, amit alkalomadtán tíz évig is érleltek.
Vöröses kólaszín, csiklandós savanyú illat – vagy simán romlott, ha úgy tetszik – kicsit a savanyúkáposztára emlékeztet. Habja szinte semmi, az íze viszont azonnal elbűvölő. Az első korty teljesen belga apátsági dubbel. Gyönyörű, illatos, aszaltgyümölcsök, szilva, mazsola, kandírozott gyümölcs, a lecsengésben ismét egy kis savanyúkáposztával, de sokkal kevésbé, mint az illatban, tényleg csak mintha azért lenne ott, hogy ne legyen túl gejl. Azon túl sherry-íze van, hordós, az egész nagyo szép és méltóságteljes. A palackért köszönet Felixnek, a Berlin Beer Academytől, aki nekem adta az üveget egy név kíséretében – Sebastian Sauer, és hogy ezt a nevet érdemes megjegyezni. Savanyú Sebestyén a kölni Freigeist sörmanufaktúra vezető egyénisége, aki történelmi receptek újraélesztésével szerzett magának hírnevet.
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.