Általában nem értem, miért hoz sokakat lázba az, hogy milyen színe vagy egy sörnek – lásd zöld sör vagy berliner weisse – de ez a japán cucc, ez most más. Nem csak, hogy gyönyörű színe van, de koncepció és innovatív alapanyagok is vannak mögötte.
A hokkaidói sörgyár a sör négy alapvető összetevőjének legkevesebbet emlegetett, a legkézenfekvőbb, mégis a legkiszámíthatatlanabb összetevőjéhez nyúlt hozzá: a vízhez. Hokkaidónál az óceán az ihletés, ám abból nem lehet sört főzni, viszont házhoz úsznak a jéghegyek, úgyhogy befogják őket, kiolvasztják, és abból főznek sört. A víz persze nagyban befolyásolja a sör minőségét, de hogy a kiolvasztott jéghegyből milyen víz lesz, és ez milyenné teszi a sör ízét, arról már nem esik szó. Tesznek még bele egy kis hínárt is, ami a túlvilági kék színt adja, és a tengerükről elnevezték Ohotsk Blue-nak.
Egy kicsit több hínárt tesznek a zöld változatba. A piros változatot az antocián nevű természetes növényi pigmenttel festik meg, amivel a természet is festi a maga gyümölcseit.
Képtelen voltam kideríteni, hogy lehet belőle rendelni, de szívesen megkóstolnám. A lenti zaklatott japán megkóstolta és egészen furcsa hangokat adott: